Začnite písať

RODIČOVSTVO

Celkom (ne)obyčajné dievča

www.akcnemamy.sk: vychova chlapca

Zdalo sa, že som celkom obyčajné dievča. Žijúce celkom obyčajný život a snívajúce neobyčajné sny. Za to, že som ako dieťa žila tak obyčajne a skromne, začínam byť vďačná viac a viac, pretože si tak mám možnosť vážiť to všetko, na čo som vďaka tým snom a usilovnej práci na sebe mohla siahnuť.

Všetko sa začalo meniť, keď som začala dospievať a tak veľmi rebelovať

Po maturite by ma na rodnej hrudi neudržal snáď nikto. Ale aj po mnohých cestách po svete nás to aj s priateľom, terajším manželom, vrátilo vždy späť. Na porazenie, myslievali sme si. Teraz sme vďační za to, že je to vlastne tak. Jedného dňa, pamätám si to dodnes, som ako 24-ročná viedla opäť rozhovor s Bohom v mojej hlave a úplne čisto mi napadla myšlienka, že som pripravená. “Pripravená?” Pýta sa on… “Áno, myslím, že som pripravená … na dieťa.“ “No dobre,“ zdvihol obočie ON, oblizol si prst a zalistoval vo svojej knihe života. Onedlho sa nám naozaj narodilo dieťatko….syn Charlie.

Jeho meno malo znamenať silu muža. Že bude špeciálny sme samozrejme hrdo očakávali.  Veď je to náš syn.  No ako veľmi špeciálny bude naozaj, sme ani netušili. Ja, mysliac si, ako dokonale som pripravená (hahaha), som sa teda začala pasovať s rolou matky, prvorodičky.

O čom to je?

Dnes už viem, a to veľmi dobre, že materstvo nie je o kočíku či hneď štyroch, o najlepšom pôrodníkovi či pediatrovi v okrese. Ani o najnovšej kolekcii oblečenia, ale o tom, že všetko, čo je potrebné pre bábätko aj pre seba samu, je v tvojom vnútri. Len si to treba dovoliť spoznať oveľa skôr, ako sa matkou staneš. Aby si si mohla veriť. Aby si si dovolila požiadať o pomoc. Podporu. Aby si dôverovala prírode. Že je múdra a silná dosť na to, aby ťa viedla.

Náročná starostlivosť o dráždivé bábätko, z ktorého sa neskôr stal neobyčajný chlapec so zvláštnymi záujmami a zvláštnym prístupom k sviatkom, nám život prevrátil naruby. Mala som pocit, že stojí na druhej strane priepasti a cítila som, že je sám a potrebuje ma, ale nemáme most, po ktorom môžeme jeden k druhému prejsť . Tá bezmocnosť, to vyčerpanie , tá bolesť bola paralizujúca.

www.akcnemamy.sk: vychova chlapca

Našla som kľúč

Po čase som začala vnímať, ako veľmi je napojený na moje emócie. A aj to, ako to všetko jednoducho musím pochopiť. A PRETOŽE BEZ POROZUMENIA NEJESTVUJE POCHOPENIE, začala som študovať, až kým som sa nedostala k tej jedinej pravde … PRIJATIE.

Nachádzala som cesty k noseniu, k látkovým plienkam, jednoduchej strave, jóge, dojčeniu a vďaka tej ceste a hľadaniu JEHO som našla samu seba. Stala som sa poradkyňou pri dojčení, certifikovanou lektorkou masáží dojčiat a batoliat, nosenia detí, látkových plienok v 21. storočí a začala som študovať Detskú terapeutickú jógu. Vďaka poradenstvu som liečila samu seba. Každý moment, keď som mohla podporiť mamičku na JEJ ceste a pomohla jej, liečil druhotne aj moju ubolenú dušu.

Podarilo sa druhé

Nastal moment , keď sme s mužom začali túžiť po druhom bábätku. Napriek náročnej starostlivosti o syna bola táto túžba silnejšia a chcela som aj takpovediac REPARÁT 🙂 Všetko naučené vyskúšať naostro. Narodila sa nám dcérka Lolitka. Silná a múdra a sebavedomá od počatia. Niekedy mi jej sebavedomie až lezie na nervy hahah ? Dnes má syn 12 a dcérka 8 rôčkov. A mne sa život mení a dozrieva ďalej.

Podaril sa aj sen

S mojou dobrou kamarátkou Slávkou sa nám tento rok zhmotnil dlhoročný sen, bola to iba myšlienka vyslaná kdesi hore pred pár rokmi 🙂 vybudovať centrum, zázemie pre ženu na ceste k jej materstvu. Zázemie pre všetky ženy od malých dievčatiek. Aby boli pripravené, aby sa nebáli svojej sily, svojej múdrosti, svojej krásy. A tiež pre ženy a všetkých ľudí, ktorí majú chuť učiť sa viac. Dozvedieť sa o zaujímavom svete aromaterapie, o možnosti, ako si pomôcť zdravie udržať alebo aj prinavrátiť vďaka prírode, spracovanej na farmaceutickej úrovni. Vďaka látkam v ich biaktívnej forme a synergií zhmotnených v produktoch Finclubu. V seminároch a kurzoch vedených dulou, cvičením gravid jogy, laktačným poradenstvom, masážami dojčiat a batoliat. Kurzami ergonomického nosenia detí a látkových plienok v 21. storočí (ten dodatok 21. storočie je dôležitý. Pretože na to nezabúdame. Priestory, ako aj učenie je moderné, sofistikované, milujeme červený rúž a holíme si nohy hahaha:) ).

Balance center

Otvorili sme Balance center . Prvé centrum predpôrodnej prípravy a podpory ženy na ceste k materstvu, edukačné centrum pre všetkých a distribučné centrum spoločnosti Finclub Internacional.

Držte nám päste.

Za príspevok ďakujeme Patrícii Kleskenovej.

Zdroj foto: www.pixabay.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár