Začnite písať

Uncategorized

Redakčný výber akčných mám

akcne mamy

Rozhodli sme sa vám prinášať každý týždeň čerstvý výber noviniek, vždy aktuálneho podujatia pre deti, aktivít, či hračiek, ktoré nás práve upútali, sú nám sympatické alebo sme si ich mali šancu i vyskúšať a rady by sme vám o nich povedali viac. 

1.Prvý detský market v Žiline je tu! 

Baby market Žilina spája to najlepšie zo sveta značiek stvorených pre deti. Vznikol z kreatívnej myšlienky vytvoriť v Žiline podujatie, kde maminy a oteckovia nájdu na jednom mieste kopec štýlových vecičiek pre najmenších členov rodiny. Na čo sa môžete tešiť? Množstvo rozmanitých predajcov oblečenia, hračiek, doplnkov a ďalších vecí potrebných pre vaše ratolesti. Súčasťou podujatia sú aj inšpiratívne diskusie, workshopy a detská kreatívna zóna pre malých umelcov. Na našom instagrame aktuálne prebieha i súťaž o dva lístky na toto milé podujatie!

https://www.instagram.com/p/Bu8DbASAWU1/

2. Knihy, ktoré povedia príbeh za vás

Máte pocit, že ste už vyčerpali všetky kreatívne nápady na detské hry? Zaregistrovali ste už hovoriace knihy? Sú plné zvukov, básničiek, príbehov, úloh na riešenie, ale aj informácií, ktoré deti získavajú hravou formou prikladaním IRS pera na jednotlivé obrázky v knihách. Rozvíjajú kreativitu, logiku, samostatnosť, či koncentráciu.

3. Máte doma škôlkára či školáčika?

Tiež sa vám úspešne darí strácať veci a prichádzať k cudzím rukavičkám, mikinám či ceruzkám? Pokiaľ nemáte čas na vyšívanie ceduliek, či vystrihovanie srdiečok a iných tvarov, váš problém vyriešia jednoducho Smartlabels. Chcelo to originálny nápad, kedy deťom bude na prvý pohľad jasné, že tá šedá mikina s ružovou nálepkou naozaj nieje ich. „Já mám síce tiež šedú mikinu, ale so zelenou nálepkou!“. No a čuduj sa svete, deti si vytvorili nálepky presne podľa svojho želania. Sami si vybrali farbu a obrázok, a strácanie vecí zrazu pominulo. Takže pokial i Vy neustále bojujete so strácaním vecí svojich detí, májú pre vás jednoduché riešenie. Vyberte si spoločne s deťmi tie správné nálepky.

4. Deti a umenie

Originálne ilustrácie od slovenských autorov prináša značka Lil’castle. Dve akčné mamičky veľmi túžili zariadiť ďeťom izbu, ktorá by bola útulná, pohodlná, nechýbalo by v nej množstvo kreatívnych doplnkov a v neposlednom rade pocit bezpečia i šťastia. Po tom, ako zistili absenciu širšej ponuky zaujímavých a pre deti príťažlivých dekoratívnych ilustrácií, rozhodli sa medzeru na trhu vyplniť. Výsledkom je nielen tento nápad, ale i nadviazanie spolupráce s desiatkami talentovaných umelcov. Tí pre nich tvoria krásne ilustrácie vhodné ako súčasť interiérovej výzdoby detských izieb, škôl, škôlok či akéhokoľvek iného priestoru, kde o prítomnosť detí nebýva núdza.

5. Work & Life in Balance

Skvelou voľbou pre mamičky, ktoré chcú popri malých deťoch trošku času pre seba a pre svoje projekty je Coworking Cvernovka v Bratislave. Detský kútik je otvorený od pondelka do piatka, od 8.00 – 12.00. Kapaciata detského kútika je 10 detí. Starajú sa o ne 2 pani učiteľky. Deti navštevujú detský kútik buď pravidelne alebo nepravidelne, podľa potreby. Odskúšali sme si ho a jednoznačne odporúčame!

Máte pre nas rovnako akčný tip? Sem s ním! Pridajte nám ho do komentára na Facebooku alebo nám ho pošlite priamo do redakcie. 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár