Začnite písať

ZDRAVIE

Túžite po krásnych zdravých vlasoch? Pozor na brazílsky keratín!

www.akcnemamy.sk: keratin

Nie je keratín ako keratín. Aj keď to možno bežný zákazník nerozlišuje, kaderníci presne vedia, ako môže nesprávna aplikácia brazílskeho keratínu alebo prípravky, ktoré sa mu chcú podobať, poškodiť vlasy natrvalo. Profesionálna kaderníčka Mirka Kulová zo Spišskej Novej Vsi vysvetľuje, na čo si dať pozor. 

www.akcnemamy.sk: Mirka Kulova

[su_note note_color=“#c1b0bb“ text_color=“#333333″ radius=“1″ class=““]Mirka Kulová

Na Spiši pozná Mirku Kulovú a jej kaderníctvo Marilyn snáď každý. Buduje ho svojpomocne už 10 rokov a vďaka výborne odvedenej práci a priateľskému prístupu k zákazníkom sa jej klientela neustále rozširuje. Dnes patrí toto kaderníctvo k najobľúbenejším v Spišskej Novej Vsi a širokom okolí. Mirka je typická akčná žena a mama. Okrem toho, že sa ukážkovo stará o svojich klientov, má doma školáka a malé bábätko, ktorým sa aktívne venuje.[/su_note]

Keratín nie je žiadna novinka

V očiach kaderníkov padol keratín podľa Mirky už pred rokmi. Teraz zažíva „come back“, prevažne v podaní nekaderníkov a marketing okolo neho vytvára dojem, že ide o novinku a niečo skvelé, čo skvelé nebolo ani keď to celé začalo.

V poslednej dobe dostávam viacero otázok na BRAZÍLSKY KERATÍN a viem, že nie som jediná kaderníčka, ktorá sa tým momentálne zaoberá. Mnohé zákazníčky majú pocit, že po KERATÍNE sú ich vlasy v horšom stave, ako boli pred aplikáciou. Tieto ženy však majú niečo spoločné – KERATÍN na vlasoch aplikovaný u NEKADERNÍKA.

Brazílsky keratín verzus prípravky na jeho báze

Keď prišlo veľké boom menom KERATÍN si Mirka, podobne ako iní kaderníci, spravila kurz a s obrovským očakávaním sa pustila do aplikácie brazílskeho keratínu. No ako sama hovorí, stačilo pár klientok a rýchlo pochopila, že všetko, čo KERATÍN sľúbi, v tejto rovine aj ostane. Dámy by si mali veľmi dobre rozmyslieť, či keratín naozaj chcú a prečo, čo ním potrebujú vyriešiť, aký keratín je pre nich ten najlepší a koho požiadajú o jeho aplikáciu.

V našom meste je viacero top kaderníkov a nikto z nás tento keratín neponúka. Už pri tejto otázke je odpoveď úplne jasná. Pretože BRAZÍLSKY KERATÍN sú zbytočne vyhodené peniaze a obzvlášť ten “najznámejší” a najdostupnejší, ktorý si môže kúpiť na internete ktokoľvek. Načítať si postup a spraviť si ho aj sám doma, prípadne požiadať o pomoc kamošku. Nič horšie sa ti stať nemôže, to mi ver…

Mirka s brazílskym keratínom vo svojom kaderníctve nepracuje. S prípravkami, ktoré sú na jeho báze, má však veľmi dobré skúsenosti. Klientky by sa podľa Mirky mali nechať dobre poučiť kaderníkom, či a aký keratín naozaj potrebujú. V mnohých prípadoch je lepšie siahnuť po kvalitnej vlasovej kozmetike, ktorá vyrieši ich problém dlhodobejšie, nielen na 3 mesiace. Ale na to sa, žiaľ, zákazníčky nepýtajú: 

Ak by sa dobre nastavila kozmetika, tak o tie 3 mesiace budú vlásky skutočne aj preliečené, aj vitálnejšie. To je prípad hlavne tých dám, ktoré nemajú až také zničené vlasy, len by „niečo“ chceli, tak chcú všetko. Tie, ktoré by keratín skutočne potrebovali, by si mali najskôr nechať urobiť v kaderníctve diagnostiku vlasu a až následne kúru s kvalitným výrobkom. 

 

 

 

Krásne vlasy dokáže rovnako zničiť časté žehlenie a nekvalitná žehlička

Tak ako existujú dobrí odborníci – kaderníci je potrebné dbať aj na výber kvalitnej žehličky. Vlasy sa ničia nesprávnym zaobchádzaním a častým žehlením. Ak si svoje vlasy pravidelne žehlíte, vyberte si žehličku napríklad pomocou recenzií žehličiek na vlasy.

Nekaderníci zavádzajú

Na sociálnych sieťach dnes pribúdajú príspevky od nekaderníkov, ktorí brazílsky keratín ponúkajú za nemalé peniaze, ale nepovedia, aké riziká hrozia a čo sa s vlasmi napokon môže v skutočnosti stať.

Fotka, ktorú vidíš v príspevku “pred a po” je totálna blbosť, pretože skutočný výsledok je možné vidieť až na tretí deň, keď si vlasy umyješ doma! Ani zďaleka nebudú také, ako na tejto fotke, kde je KERATÍN zapracovaný a zažehlený. Také rovné, ako na tej fotke, nebudú, lebo jednoducho nie je možné zmeniť štruktúru vlasu KERATÍNOM!

Čo je potrebné rozlišovať? To vie určiť iba kaderník, ktorý vie, čo môže spôsobiť akýkoľvek zásah do vlasu. Pozná históriu vlasu a vie urobiť jeho diagnostiku.

Toto je kameň úrazu 90 % z vás, ktoré ste si dali KERATÍN spraviť u nekaderníka a teraz plačeme spoločne, v tom lepšom prípade, len za peniazmi. V tom horšom, žiaľ, za kedysi krásnymi vlasmi. Preto som sa rozhodla o tom otvorene hovoriť, aby ste takéto drahé a hlavne zbytočné kroky konzultovali s ľuďmi, ktorí tomu rozumejú, ale nie až vtedy, keď už niet cesty späť.

Spálený vlas bez farby

Nie každý, kto si nechal aplikovať keratín u nekaderníka, plače doma do vankúša. V tom lepšom prípade sa vlasu nemusí nič stať. No nastáva sklamanie, že sa očakávania nestretli so realitou.

V tom horšom prípade sa vlas nesprávnou aplikáciou úplne vysuší. Vymýva sa z neho farba ako nikdy predtým a úplne najhorší výsledok keratínu je, že vlas ostáva totálne spálený a skracuje sa. To „vďaka“ zažehľovaniu 7-10x tenučkého prameňa na 230 stupňov. Rozum mi ostáva stáť, že to vôbec niekto dovolí.

Foto:autorka

Máte aj vy skúsenosti s brazílskym keratínom? Dajte nám vedieť na Facebooku. 

Tagy
Veronika Habovčíková

V živote zastávam viacero rolí, ale úloha matky je v mojom prípade najčerstvejšia. Mám malé bábätko, Adelku, o ktoré sa s láskou a rada starám na rodičovskej dovolenke.

  • 1

Zanechaj nám svoj komentár