Začnite písať

CESTUJEME S DEŤMI RODIČOVSTVO ROZHOVORY

Jej život sleduje 15 tisíc ľudí. Ako to robí?

www.akcnemamy.sk: minidiamondblog

Skúšali ste si písať vlastný blog? Môže to byť spôsob, ako zhmotniť svoje myšlienky a inšpirovať nimi ostatných. Ako to robia profesionáli? Prečítajte si v našom rozhovore so Silviou, ktorá je úspešná nie len v blogoch, ale aj na Instagrame.

Je viacero mám, ktoré sa venujú písaniu blogov a sú v nich úspešné. Ale našli sme mamu, ktorá je taká, ako my, akčné mamy. Pretože robí to, čo miluje. Ocenili to aj v súťaži Bloger roka, kde v kategórii MAMA BLOG získala práve Silvia so svojím minidiamondblog.com druhé miesto.

V prestížnej súťaži blogerov ste obsadili pekné druhé miesto. Bol to váš cieľ, keď ste začali písať?

Vôbec nie. Úprimne, ani som netušila, že takáto súťaž je, resp. bude aj kategória mama blog. Bola to len pridaná hodnota, ktorej som sa veľmi potešila.

O čom sú vaše blogy?

O cestovaní, výchove, rodičovstve, bežných radostiach a starostiach. Hlavne sa snažím na blogu sústreďovať tipy a rady, ktoré môžu kedykoľvek pomôcť aj iným maminkám a byť tak užitočné.

Kedy a prečo ste začali písať blogy?

Bolo to v roku 2017. Dôvodom boli opakujúce sa a rovnako aj pribúdajúce otázky od mamičiek. Zaujímali ich rôzne veci a môj názor, a tak som sa rozhodla všetky moje postrehy a skúsenosti sústrediť na jednom mieste v podobe článkov a fotiek.

Kde hľadáte námety pre svoje blogy? Kto je vašou inšpiráciou?

Mojou múzou je Natálka. Vždy  ma najviac inšpiruje to, čo sa týka jej, momentálneho veku a vývoja. Veľa podnetov ale dostávam aj od môjho publika. Maminky sa stále pýtajú a tým mi podsúvajú podnety k písaniu a tvoreniu.

Blogovanie Vás živí, alebo je to skôr záľuba, vášeň a „prilepšenie“?

Mám svoju prácu a som zamestnaná na trvalý pracovný pomer. Blog je len veľké hobby a prilepšenie 🙂

Sledujeme Vás aj na IG, máte pekný  feed. Ide z neho pohoda, radosť a láska. Podľa akého kľúča si plánujete posty? Na čo kladiete dôraz? 

Neplánujem posty. Možno to niekoho zarazí, ale nepremýšľam, v akú hodinu čo dám, či ako to bude vyzerať. Snažím sa prispievať systematicky a mať rozmanité príspevky. V minulosti som ale bola obmedzená ružovým feedom, no hneď, ako mi došlo, že ma to obmedzuje, som to stopla.

Čo zaujíma Vašich sledovateľov? Mate ich takmer 15 tisíc, ako sa vám to podarilo za taký krátky čas? 

Zaujíma ich naozaj všetko. Je to rozmanité. Najčastejšie tipy na oblečko a hračky pre Natálku, potom náš dom a interiér, moje názory na výchovu…

Rada cestujete, aký je Váš cestovateľský sen?

Veľmi rada. Vďaka manželovi som si v tom našla obrovskú záľubu a je to naše spoločné hobby 🙂  Cestovateľských snov mám ešte stále dosť 😀 Kuba, Hawai, India, Maroko, Nórsko, Island…

Cestujete často aj s malou Natálkou? Aká je cestovateľka?

Odkedy je tu s nami, vždy ju brávame so sebou. Je skvelé, veľmi prispôsobivé a nenáročné dieťa. Za tri roky života už toho celkom dosť precestovala a nikdy som neľutovala, že niekam s nami išla. Ona je všeobecne dobré dieťa, takže cestovanie s ňou je radosť.

Kde najďalej ste s ňou boli?

V Amerike a Kanade, keď mala presne jeden rok.

Ako s ňou trávite čas na cestách? Čo ju najviac zaujme?

Snažíme sa navštíviť miesta vhodné aj pre deti ako ZOO, akváriá, parky, farmy…  Miluje zvieratá, to má u nej vždy zaručený úspech.

Vo svojich blogoch sa venujete aj bytovému dizajnu, kde hľadáte inšpirácie?

Najčastejšie v programoch o bývaní, ale amerických, a tiež na internete. Americký štýl a dizajn nám doslova učarovali. Je to čisté, vkusné a hlavne útulné bývanie.

Aké je Vaše povolanie?

Pracujem ako obchodný manažér v reklamnej agentúre.

Ste typ, ktorý potrebuje mať všetko naplánované, alebo skôr ste človekom, ktorý rieši veci, ako prídu?

Niečo medzi. Keď som bola bezdetná, plánovala som do detailu vždy a všetko. Natálka to čiastočne zmenila na stav, že plánujem, keď sa dá a ak nie, tak robím veci za pochodu.

Čo by ste odkázali našim akčným mamám?

„V žiad­nom veku by si sa ne­mala uspo­ko­jiť s tým, že si len tak sad­neš ku krbu a bu­deš sa po­ze­rať na­okolo. Ži­vot je ur­čený k tomu, aby si ho pre­žila. Zvedavosť musí byť ne­us­tále prí­tomná. Ni­kdy a za žiad­nych okol­ností sa nesmieš oto­čiť ži­votu chrb­tom.“ Ele­a­nor Ro­ose­velt

Zdroj foto: minidiamondblog
Tagy

Zanechaj nám svoj komentár