Začnite písať

AKČNÉ TIPY PÔROD ZDRAVIE

Trojnásobná mama Lucia užívala po pôrode kolagén. Prečítajte si jej príbeh

www.akcnemamy.sk: Inca collagen

Padanie vlasov, kruhy pod očami, unavená pleť, nepekné strie či bolestivé rany – to je len malá časť veľkých problémov, s ktorými sa mamičky po pôrode musia popasovať. Tie, ktoré rodili sekciou alebo ľudovo povedané „cisárskym rezom“, by najmä o tých posledne  menovaných vedeli rozprávať!

Ako si teda pomôcť, aby ste svojim drobcom pri dojčení dali zo seba to najlepšie, a zároveň telu dodali všetko, o čo týmto spôsobom prichádza? Tak, ako sme naznačili už v úvode. Samozrejme, treba sa zdravo a kvalitne stravovať.

www.akcnemamy.sk: Inca collagen

No čo je ešte dôležitejšie… PIŤ!

A v tomto prípade je skutočne dôležité nielen ako často, ale najmä ČO pijeme. Najlepšia je samozrejme voda, ale aj všetky možné čaje bez kofeínu (vhodné pri dojčení). Svojmu telu však môžete pri dojčení pomôcť aj tak, že svoj pitný režim doplníte každé ráno o pohár kolagénu, najdôležitejšej stavebnej bielkoviny v našom tele.

Prečo doplniť práve kolagén? Pretože jeden pohár 100 % prírodného kolagénu denne vám pomôže výrazne urýchliť hojenie po pôrode a pomáha aj pri všetkých komplikáciách spôsobených dlhodobým dojčením.

Pozitívnu skúsenosť s užívaním výživového doplnku Inca Collagen pred aj počas obdobia rekonvalescencie má aj mamička Lucia (36): „Moja rekonvalescencia po tretej sekcii bola oproti prvým dvom oveľa jednoduchšia. Ja som sa dokázala úplne s prehľadom postaviť na nohy na druhý deň, doma som bola schopná fungovať normálne a nemala som taký problém so zubami, vlasmi, nechtami ani celkovým hojením rán.“

Lucia neprestala užívať kolagénový doplnok stravy ani po období rekonvalescencie, čo sú už vyše dva roky. „Kolagén svojmu telu dopĺňam aj naďalej, a to hlavne kvôli  pohybovému aparátu a pleti. Nemyslím si, že je dôvod ho vysádzať, veď po 40. roku života sa v našom tele kolagén už prestáva takmer tvoriť. Výživový doplnok Inca Collagen mi pomáha spomaľovať procesy starnutia tela a opotrebovania organizmu,“ hovorí Lucia.

Užívanie kolagénu aj počas tehotenstva?

V súčasnosti už trojnásobná mamička Lucia (36) však začala kolagén užívať už počas tehotenstva. Pri druhom tehotenstve jej totižto hrozila ruptúra maternice a lekári jej neodporúčali mať ďalšie dieťa. Pri nečakanom a neplánovanom treťom tehotenstve boli preto z jej strany aj zo strany lekárov zvažované všetky možnosti, keďže boli známe zdravotné riziká. Dnes sa však Lucia teší z troch malých ratolestí.

Lucia, čo bolo pre vás podnetom, že ste začali svojmu telu už počas tehotenstva dopĺňať kolagén?

Keď som zostala tretíkrát tehotná, tak som sa kvôli môjmu zdravotnému stavu naozaj zľakla, keďže ruptúra maternice je život ohrozujúci stav. Radila som sa s lekármi, či by mi mohol kolagén pomôcť, no skôr boli skeptickí. Ja som si to však naštudovala aj pozerala rôzne štúdie. Hovorila som si, že kolagén je bielkovina, ktorá je tele vo veľkom množstve a je to súčasťou hladkého svalstva, šliach, tkanív, kože a že to predsa musí pomôcť, keď telo nie je schopné sa regenerovať samo po takej námahe. Preto som sa rozhodla to vyskúšať. Celé tehotenstvo som kolagén užívala v bežných dávkach a posledný trimester aj vo zvýšených dávkach. A dopadlo to nad očakávania. Výsledky boli ohromujúce. Po tretej sekcii doktorka zhodnotila, že tam nebol ani náznak nejakého poškodenia.

Prečo ste sa rozhodli práve pre výživový doplnok značky Inca Collagen?

Pre kolagén od značky Inca Collagen som rozhodla práve preto, že som bola presvedčená o jeho kvalite. Záležalo mi na tom, z akých zdrojov je získavaný a kde sa vyrába. Je to český produkt, je overený a certifikovaný. Tento kolagénový doplnok stravy je trojzložkový a čo je dôležité, obsahuje živý kolagén. Je teda dobre vstrebateľný aj dostupný pre organizmus a telo ho považuje za vlastný. To sú hlavné body, na základe ktorých považujem kolagén značky Inca Collagen za najlepší a najvhodnejší.“

Čo by sme mali vedieť o kolagéne?

Kolagén je jednou z najvýznamnejších a najviac zastúpených bielkovín v ľudskom tele, pričom pozostáva približne z dvadsiatich aminokyselín. Predstavuje až okolo 25 % všetkej bielkovinovej hmoty v tele človeka a dokonca v našej pokožke tvorí až 75 % tkaniva. Okrem kože sa nachádza vo väzivách, chrupavkách, kostiach, zuboch, stenách ciev či dokonca v očnej rohovke. Hoci si naše telo túto látku vytvára samo, jej produkcia vekom rapídne klesá.

 Dnes však môžeme túto bielkovinu svojmu telu jednoducho doplniť, a to prostredníctvom kolagénových doplnkov stravy. Výživový doplnok značky Inca Collagen dokáže telu v jednej dávke dodať až 3000 mg bioaktívneho hydrolyzovaného a 100 % čistého morského kolagénu bez prísad. Takáto forma kolagénu je pre telo maximálne prirodzená, zároveň je dobre vstrebateľná a dostupná. Doplnená bielkovina vplýva na bunkovú obnovu i regeneráciu kolagénových vlákien a pokožke, nechtom aj vlasom poskytuje optimálny stupeň výživy.

Článok bol pripravený v spolupráci s Inca Collagen.

Zdroj foto: Inca Collagen

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár