Začnite písať

CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE

Kam na výlet v máji?

www.akcnemamy.sk: vylet v maji

Máme tu máj – lásky čas. A okrem toho rastie aj nádej, že nám bude pribúdať viac a viac teplejších dní. Dokonalé počasie vyštartovať za dobrodružstvami! Krásne májové zaláskované výlety s najmilšími vám prináša Kristína Ciglanská a jej @malivyletnici.

Hneď v prvý deň v mesiaci sme si spravili malú túru do lesíka neďaleko nášho bydliska. A na našu radosť sme objavili aj čerešňu, takže prvomájovú pusinku sme nevynechali. Ak ste bozk pod rozkvitnutou čerešňou nestihli, tak to vôbec nevadí. Prinášam vám ďalšie tipy s tematikou lásky. Inšpirujte sa a vyrazte na výlet s celou rodinkou.

Čičmanské srdce

Ornamenty na čičmanských domčekoch sú u nás veľmi známe. Ich vyobrazenie nájdete na rôznych tričkách, hrnčekoch, nástenných hodinách,… Ale videli ste ich už aj naživo? Uvedomili ste si, že sa medzi nimi nachádza aj srdiečko? Spravte si v máji výlet do Čičmian a zahrajte sa s deťmi hru, kto nájde na domčekoch najviac srdiečok. Symbol lásky zdobí nejednu budovu.

Slovenský raj

Adam a Eva mali svoj raj, my máme náš krásny Slovenský raj. Spleť rebríkov, vodopádov, výhľadov. Vybrať si túru, ktorá bude vhodná pre celú rodinu, môže byť náročné. Našla som ale vcelku zaujímavú webovú stránku Slovenského raja. Na nej nájdete pomocné informácie o trvaní jednotlivých trás, o ich dĺžke a samozrejme aj mapku. Skvelý pomocník – viete si premyslieť výlety tak, aby to zvládli aj nožičky našich drobčekov.

Banka lásky

V Banskej Štiavnici vytvorili krásny fundraisingový projekt. Slúži na záchranu Domu Maríny (áno, tej zo Sládkovičovej básne). Do schránky, ktorú si zaplatíte (a podporíte tak projekt), si môžete uložiť nejaký svoj predmet, ktorý vyjadruje vašu lásku alebo priateľstvo. Počet schránok odpovedá počtu písmen, znakov a medzier v básni Marína. Keďže ide o najdlhšiu ľúbostnú báseň na svete, tak tých schránok je až-až. Banka lásky sa nachádza v centre Banskej Štiavnice. V budove nájdete aj ďalšie atrakcie pre malých a veľkých, takže keď pôjdete okolo, určite sa zastavte.

Jazierka lásky

Štrbské pleso patrí medzi povinné zastávky pri návšteve Vysokých Tatier. Málokto tuší, že neďaleko sa ukrývajú aj Jazierka lásky. Pôvodne sa volali úplne prozaicky– Štrbské rybníky a slúžili na chov pstruhov. Svoje pekné pomenovanie dostali aj vďaka tomu, že prostredie okolo priam predurčuje na romantické prechádzky. Terén je nenáročný a zvládnu ho aj malé deti. Bližšie informácie nájdete na stránkach Štrby.

Ľúbostné príbehy

Snáď každý hrad, či zámok na našom území je opradený (tajomným) príbehom dvoch zaľúbencov. Naposledy som zachytila, že medzi hradom Muráň a tým Fiľakovským existuje ”Cesta lásky”. Oficiálne sa volá Cesta Márie Széchy. Túra to už je náročnejšia, ale ktovie, možno práve vy sa vyberiete na romantickú rodinnú stanovačku pod holým nebom.

Tagy
Kristína Ciglanská

Som Zvedavá maminka dvoch malých detí, milujúca manželka nášho Veselého tatinka a spoluzakladateľka webu https://www.malivyletnici.sk/.

  • 1

Zanechaj nám svoj komentár