Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE TESTOVANIE

Hľadáte knihu pre deti, ktorá zaujme, ale aj poučí?

Priznám sa, že rozprávky sa u nás hlavne počúvajú pri uspávaní, a to z audio nahrávok na YouTube. Väčšinou sa s manželom rozdelíme, on uspáva dve deti v jednej izbe a ja ďalšie dve deti v druhej izbe. Robievame to tak preto, lebo najmladšia Saška sa budí aj v noci, tak aby nerušila najstaršieho školáka, ktorý sa potrebuje dobre vyspať. 

Ako mama štyroch detí viem, že ťažko nájdem rozprávku, ktorá sa bude páčiť všetkým, a tak najstaršiemu školákovi kupujem inú literatúru ako mladším škôlkarom. Najťažšie bolo pre mňa upútať najmenšiu, takmer trojročnú Sašku, ktorú každé rozprávanie rýchlo omrzí.

Keď mi však nedávno padla do rúk kniha o Máši a Medveďovi – Zbierka rozprávok, neváhala som. Toto bude určite ono! Je to predsa jej obľúbená rozprávka. A keďže nemusí sedieť pred televízorom, oplatí sa to skúsiť s obrázkami a textom, pri ktorom nebude iba pasívne počúvať, ale ju aj podnietim rozprávať.

Máša a Medveď – Zbierka rozprávok z Albatros Media

Kniha zafungovala úžasne. Nielen, že v nej nájdete 5 príbehov, ale aj nádherné ilustrácie. Kniha má pevnú väzbu a 128 strán. Príbehy sú aj poučné, zaujala nás najmä premena Máše na opičku, keďže odišla z domu a pridala sa k partii cirkusových opičiek. Prestala si umývať zuby, jedla iba hlúposti a správala sa ako opička, a tak jej postupne narástol chvost a ušká.

saska cita masu

Máša a Medveď

Prečítajte si aj o tom, ako vzniká u detí sebadôvera

„Miško, chcem sa znovu stať človekom!“ fňukala Máša. Miško ju s úsmevom zobral na ruky. „Nechcem tento hlúpy chvost!“

Keď sa chcela vrátiť k medveďovi, na to, aby sa premenila naspäť, musela sa naučiť poslúchať – umyť  sa, vedieť pomôcť, poupratovať a začať sa učiť.

„Máša si teraz ochotne drhla zúbky, aby sa dostali do normálnej veľkosti. Dokonca bez reptania umyla riad.“

A čo na to Saška? Už mi pomáha aj vykladaním umývačky riadu:)

Alexandra Vrábelová

Zanechaj nám svoj komentár