Začnite písať

Uncategorized

Majú vaše deti dostatok pohybu?

futbal pre deti

Dnešná moderná doba ponúka množstvo spôsobov ako stráviť voľný čas a pritom sa ani len nedvihnúť zo stoličky. Počítače, mobilné telefóny, playstation a množstvo ďalších technológií vypĺňa náš voľný čas, ktorý by sme mohli stráviť aktívnym pohybom. 

Pohyb je dôležitý nielen pre dospelých, ale aj pre deti. Aktívnym pohybom zabránime prepuknutiu obezity, zlepší sa cirkulácia krvi a tým pádom prísun vitamínov, minerálov a ďalších dôležitých živín do celého tela. Okrem toho má šport priaznivý vplyv na kardiovaskulárny systém a posilňuje aj náš imunitný systém – preto je dôležité začať so športovými aktivitami od detstva.

Predškoláci a školáci by mali cvičiť hodinu denne! Takto to odporúča Americká Národná Asociácia pre Šport a telesnú výchovu. Mali by mať základné telesné zručnosti ako skákať, hádzať, kopať, chytať.

Kým bude dieťa vyzreté natoľko, aby vedelo tieto zručnosti kombinovať, ešte si pár rokov počkáte. Napríklad pri basketbale je treba bežať, popritom driblovať, urobiť pár krokov a hádzať na kôš – a to všetko v plynulom pohybe.

Športy nielen pre deti

Hokej a futbal sú najznámejšie a aj najpopulárnejšie kolektívne športy u nás. Možno aj vo vašej rodine rastie veľký fanúšik Hamšíka, alebo Cháru. Stačí len využiť toto nadšenie a priviesť dieťa k športu.  Dieťa sa musí najprv naučiť korčuľovať a až potom začína s hokejom. V ďalšom bode musíte zobrať do úvahy aj výstroj, ktorá pre hokejistov nie je práve najlacnejšia. 

Možno vám prišiel na um futbal. V tomto športe ide o rýchlosť, výdrž a techniku hry, nie je tak kontaktný ako hokej a v neposlednom rade, je aj finančne menej náročný. Športové oblečenie a futbalové kopačky sú jedinou investíciou do výstroja.

Chlapcov tiež možno upúta individuálnejšie karate. Pri tomto športe sa zo začiatku bude venovať skôr celkovej koordinácii ako boju, takže nemusíte mať obavy o to, že príde k zraneniu. Prvý rok ani nemusíte investovať do nákupu kimona a môže cvičiť v bežnom úbore na telesnú výchovu.

Dievčatá dávajú prednosť jemnejším športom, aj keď v súčasnosti nie je ničím výnimočným aj ženské futbalové družstvo. Atletika, gymnastika ale aj balet sú pohybové aktivity,  pri ktorých sa telo rozhýbe. Ohľadom baletu síce budete musieť investovať do baletných špičiek, ale nejde o žiadne závratné sumy.

Dievčatá láka napríklad aj plávanie, alebo ešte krajšia forma plávania – aquabely. Synchronizované plávanie je určené pre všetky dievčatká, ktoré rady trávia čas vo vode a chcú si ho spestriť nacvičovaním základných techník a cvičení tohto druhu plávania. synchronizovaného plávania. Dievčatká pre začiatkom kurzu nemusia ovládať všetky plavecké spôsoby. Najdôležitejšia je radosť z pobytu vo vode a vedieť preplávať aspoň 20 metrov. Ďalším predpokladom pre dobré zvládnutie tohto športu je ohybnosť.

Inšpirujte sa aj na našom podujatí PRE ZDRAVIE ŽENY. Hýbať sa budeme spoločne v Košiciach už v októbri.

Uverejnil používateľ akcnezeny.sk Pondelok 29. júla 2019

Viete čo je florbal?

Hra podobná ľadovému hokeju si získava čoraz viac nadšencov. Miesto puku loptička, miesto korčúľ tenisky a florbalová hokejka – to je všetko čo florbalista potrebuje. Florbal sa hrá v halách, nie na klzisku. Kladie sa dôraz na rýchlosť, obratnosť, schopnosť tímovej hry a vytrvalosť hráča. K vzájomným kontaktom hráčov nedochádza takže sa žiadneho úrazu z narazenia obávať nemusíte. Ak váš drobec chce mať v ruke hokejku prihláste ho na florbal. 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár