Začnite písať

RODIČOVSTVO

Z rodičov spolubývajúci alebo ako sa vyhnúť partnerskej kríze

Stali ste sa teraz alebo dávnejšie rodičmi? Gratulujem! No nezabúdajte, že ste stále aj partnermi.⁣⁣ Nachádzate si čas pre aktivity vo dvojici?

⁣Veľmi často sa v rodinách opakuje jeden scenár. Narodí sa bábo, neskôr možno druhé, tretie… Muž ráno vstane, ide do práce, večer sa k vám vráti, zatiaľ čo varíte niečo pod zub, sa on hrá s potomkami. Deti dáte spať a ste šťastná, ak máte po celom dni silu sa aspoň osprchovať. ⁣⁣

Zažívate aj vy tento stereotyp?

⁣⁣U nás to bolo, a priznávam, že občas aj je, podobné. Môj manžel Jakub ráno odíde, večer príde, on zaspí pred televízorom, ja pri malej. V lepšom prípade zaspíme pri nejakom seriáli spolu. Keď sa naše životy takto zacyklia, vôbec niet divu, že čoraz častejšie sa skloňuje slovo kríza, v horšom prípade rozvod. Z partnerov sa stanú jednoducho spolubývajúci.

⁣⁣

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snaha o spoločne trávenie času nemá skončiť po svadbe

Súhlasím s tvrdením každého rodiča, ktorý jednoducho vie, že po celom dni už nezostáva veľa energie na nejakú aktivitu vo dvojici. Ruku na srdce. Koľkokrát za mesiac si dokážete nájsť s partnerom čas len pre seba? Neviem ako pre vás, ale pre nás partnerstvo svadbou (ani pôrodom) nekončí. A tvrdenie „teraz sa už nemusíme toľko snažiť, veď sme svoji a máme dieťa“, už dávno nie je v kurze.

40 tipov na aktivity vo dvojici

Práve preto, že sú z nás manželia a rodičia, musíme na našom vzťahu zamakať. Len nech nás niekto skúsi súdiť za to, že chceme nachvíľu zabudnúť, že sme rodičmi a pripomenúť si, že sme partnermi. Aj preto vzniklo mojich 40 tipov na aktivity vo dvojici na stieracích plagátoch. Aby som inšpirovala nielen nás dvoch, ale aj všetkých, ktorí sa ocitli v podobnej situácii. Pre každého, kto chce mať so svojím partnerom nové zážitky a neobmedzovať sa len na večerný televízny program. Vďaka nim nemusíme hľadať inšpiráciu na internete, ale máme to všetko na jednom plagáte a pod nosom.

 

A keď nemáme čas, energiu alebo chuť na nejakú aktivitu z plagátu, aspoň sa veľa rozprávame, plánujeme, vymýšľame, smejeme sa, … veď aj také obyčajné bytie jedného pri druhom má svoje čaro, však?

 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár