Začnite písať

AKČNÉ TIPY ARCHITEKTÚRA A DIZAJN

7 miest v kuchyni, na ktoré by ste nemali zabudnúť

vysnívaná kuchyňa

Kam umiestniť chladničku? Skrinky alebo police? Potrebujete dotykový mixér? Pri hľadaní a zariaďovaní ideálnej kuchyne, nie je nikdy jednoduché zohľadniť všetky detaily a drobnosti tak, aby bola táto miestnosť útulná. Výnimkou môžu byť prípady, v ktorých budete myslieť na miesta, ktoré by nemali nikdy ostať bez povšimnutia.

Miesta, ktoré môžu byť po správnom dekorovaní a dizajne ozdobou a tým najzaujímavejším doplnkom vašej  kuchyne. 

Strop

Pokiaľ ide o strop, sme prekvapivo konzervatívni a takmer vždy sa obmedzujeme na biele omietky, ale zároveň je to rovnaká plocha pre kreativitu ako steny a podlahy. Tapety, umelecké maľby, decoupage, patchwork, štukové liatie, drevené alebo kovové trámy – možností, ktoré sa môžu sťať súčasťou vašej novej kuchyne na mieru existuje naozaj veľa.

kuchyna snovSpotrebiče a vybavenie

Kuchynské spotrebiče samozrejme nie sú presne to, čo musíte doslova zdobiť, ale celkový dojem z kuchyne z veľkej časti určuje aj vzhľad a stav tohto zariadenia. Vďaka úsiliu moderných výrobcov teraz chladničky, rúry, mikrovlnné rúry alebo automatické kávovary vyzerajú ako exponáty vedeckých výstav. Vyberajte si ich s ohľadom na celkový dizajn a atmosféru kuchyne. Dostupné Electrolux náhradné diely funkčnosť spotrebičov, vaše pohodlie a komfort poistia.

 

Obklad

Jednou z ďalších veľmi dôležitých vecí, ktoré si ani nevšímame a pritom zohrávajú tak dôležitú úlohu, sú obklady. Nezabudli ste ale na tie v blízkosti drezu a pracovnej plochy. V luxusnom dizajne a zaujímavých vzoroch s nimi vaša kuchyňa naozaj vynikne. Preto, ak ste začali s opravou alebo rekonštrukciou, vyberajte krásne a nezvyčajné obklady, s ktorými sa stotožníte vy aj vaša kuchyňa do posledného detailu. 

Stena

Jedna z ďalších a pomerne nevyužitých plôch v kuchyni. Okrem luxusného obkladu ju môže zdobiť a oživiť aj nádherný jedálenský stôl, rôzne závesné systémy, poličky a iné dekorácie. Pozor na ich praktickú stránku, aby neboli nakoniec len zbytočným lapačom prachu a zaberali miesto. V modernej kuchyni musí mať všetko svoj zmysel. 

Použité fotografie zdroj: Pinterest.com

Komora

Správne usporiadané veci, potraviny a riady patria v kuchyni k samozrejmosti. Aj z odkladacích priestorov môže byť nádherná dekorácia. Plastové alebo sklenené nádoby, škatule a poháre sú určite užitočné veci, ktoré nielen plnia svoju hlavnú funkciu, ale potešia aj vaše oko. Všetko tu záleží od vášho vkusu, ktorý je určite vycibrený. 

Prečítajte si aj: Ako zariadiť obývaciu izbu, v ktorej budú žiť aj malé deti?

Priestor nad skrinkami

Často sa stáva, že nástenné skrinky v kuchyni nedosahujú priamo k stropu a medzi ňou a hornou časťou zostáva určitý priestor. Kvety, figúrky, krásne vázy – to je len niekoľko príkladov toho, čo sa dá umiestniť na kuchynské skrinky. Ale pozor, aby to nepôsobilo preplneným dojmom a neslúžil tento priestor len na odkladanie nepotrebných vecí. Nakoniec, čím menej tam toho budete mať, pôsobí to elegantnejšie a nemáte problém s utieraním prachu. 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár