Začnite písať

Uncategorized

Autoškola: Jednoduchý spôsob, ako sa stať slobodnou a nezávislou mamou

žena riadi auto

K jednej z podmienok úspešného kandidáta na vhodnú pracovnú pozíciu patrí aj vodičské oprávnenie. Spolu s cudzojazyčnými vedomosťami je to konkurenčná výhoda, vďaka ktorej máte na trhu práce väčšiu hodnotu.

Pre mnohé z nás, ktoré sme si nespravili vodičské oprávnenie hneď v dospelosti, je to prekážka a čím viac ju odkladáme, tým viac sa obávame. Už nie len o seba, ale i o našich ďalších malých pasažierov. 

Aj keď vám auto nič nehovorí a predstavuje pre vás len prostriedok na rýchlu transformáciu z bodu A do bodu B, treba sa do jazdenia pustiť čo najskor. Nikdy neviete, kedy nastane situácia, že by sa vám vodičšký preukaz skutočne zišiel. Ak chcete byť úspešná, akčná mama, fungovať nezávisle od druhej osoby a jej schopnostiach viesť vozidlo, je na čase sa prihlásiť do dobrej autoškoly.

My vám prezradíme, aký postup by ste si mali zvoliť a čo všetko vás pritom čaká. 

V akom veku je možné získať oprávnenie viesť motorové vozidlo?

Minimálny vek a ďalšie podmienky na získanie práv závisia od kategórie vozidla. Od jeho hmotnosti, typu a maximálnej rýchlosti. Mopedy, ľahké štvorkolky a motocykle konkrétneho typu môžete ovládať ešte pred dovŕšením veku 18 rokov života. V konkrétnych prípadoch musíte byť v sprievode iného vodiča, ktorý má vodičské oprávnenie už niekoľko rokov. Viac informácií nájdete na slovensko.sk

Ako získať vodičský preukaz?

Vyberte si akreditovanú autoškolu. Po oboznámení sa so všetkými podmienkami bude nutné zaplatiť „školné“. Cenník dobrej autoškoly by nemal byť vysoký a v mnohých prípadoch si na celé zaplatenie kurzu vystačíte s jednou výplatou. Samozrejme potrebujete k žiadosti priložiť aj všetky dôležité doklady a potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti. 

Teória nie je všetko

Tá bude v prípade absolvovania celej autoškoly pre vás asi najjednoduchšia. Vďaka moderným učebným pomôckam, sa dá dnes zvládnuť všetko. O niečo ťažšie to môže byť v prípade prípravy a samotnej realizácie nevyhnutných kondičných jázd. 

Tu sa pod dohľadom inštruktora aplikuje teória do praxe a vy si osvojujete základné jazdné vlastnosti. Čím častejšie a viac jázd absolvujete, tým istejšie sa za volantom budete cítiť. Prax je predsa len vždy najlepšia. Nezabudnite si ale obliecť pohodlné dámske šaty, aby vás pri jazde nič neobmedzovalo a nerušilo pri sústredení sa. 

Po niekoľkých dňoch skúšania, teoretického a praktického testovania sa dopracujete k vytúženému cieľu. Získate vysnívané povolanie a nebudete v prípade potreby prepravy na nikom už závislá. Tých pár dní to predsa v autoškole zvládnete. Dôležitý je úspešný výsledok.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár