Začnite písať

ARCHITEKTÚRA A DIZAJN INŠPIRÁCIE

Vytvorte si vo vašej spálni útulnú zónu na relax a pokojný spánok

Spánok je fyziologický stav, ktorý je pre naše normálne fungovanie nevyhnutný. Síce sa ním uberáme jednu tretinu svojho života, ale bez neho by sme nežili vôbec. Človek, ktorý ho zanedbáva, si dobrovoľne privoláva veľa rôznych chorôb, čo je nutné okamžite zmeniť!

Počas spánku mozog „analyzuje“ informácie nahromadené v priebehu dňa o svete okolo neho a ukladá ich do buniek, „políc“ mozgovej kôry. V stave spánku si ľudské telo lieči choroby a depresie. Spomalením metabolického procesu si telo v tomto stave buduje aj silu na nový deň. 

Nakoľko však naše telo podlieha rôznym vplyvom, je dôležité si správne zariadiť aj okolie, v ktorom spíme. Spálňa je miestnosť, kde si po pracovnom dni oddýchneme, trávime čas čítaním alebo sledovaním filmov. Preto je veľmi dôležité, aby bola táto miestnosť útulná, estetická a funkčná. Dobré inšpirácie vám ponúka leták Kik, prípadne sa môžete riadiť našimi tipmi.

Vyhnite sa chaosu 

 

S využitím všetkých moderných riešení je stále dôležité, aby zostala vaša spálňa svetlá a priestranná. Ideálnym riešením je drevená podlaha a ľahký nábytok. V jej usporiadaní sa snažte vyhnúť chaosu a nadmernému množstvu predmetov, ktoré v skutočnosti ani nevyužijete. Fantastickým doplnkom celku budú ľahké obliečky a pastelové záclony z Tedi.

Ako si vybrať ideálnu farbu?

V klasickej aj tej modernejšej spálni, by mala byť farebná paleta vyvážená. Dobré farby pre relaxačnú miestnosť sú pastelové a prírodné odtiene.  Miestnosť na odpočinok a spánok je predsa oázou pokoja, v ktorej sa musia dostať do popredia jednoduchšie farby a vyvážené kombinácie jemných odtieňov možno viac alebo menej vzorovaných tapiet. 

  • Pastelovo modrá – morská farba vás upokojí a poskytne tie najlepšie podmienky na relax. Dobre sa kombinuje s bielou a krémovou farbou.
  • Béžová farba do spálne je univerzálna a nenápadná. Nie je príliš teplá, ale ani chladná.
  • Ružová farba je jednoduchý spôsob, ako si doma vytvoriť spálňu v romantickom štýle. 

Interiér, v ktorom je celkový dizajn založený na takýchto jemných odtieňoch, nepochybne prináša do miestnosti veľa svetla a priestor sa zdá byť väčší a vy sa tak cítite slobodne.

Čítajte aj: Ako zariadiť obývaciu izbu, v ktorej budú žiť aj malé deti?

Vhodné doplnky do spálne 

Vďaka jemnému príslušenstvu vnesiete do spálne pokoj a harmóniu. Je to práve ich prítomnosť, ktorá vám umožní relaxovať a odpočívať po náročnom dni v práci. Svetlé odtiene vankúšov alebo prikrývok dokonale ladia s jemnou podstielkou alebo stenami. Pokiaľ by ste chcel v spálni aj niečo výraznejšie, vyberte si prehoz na posteľ s jemným vzorom, ktorým zakryjete prípadný neporiadok. V Pepco leták nájdete aj rámy na obrazy, ktoré to celé doladia. Príliš ale nekombinujte, pretože k neusporiadanému chaosu vám už veľa krokov nechýba. Čím menej doplnkov, tým sa tu budete cítiť lepšie. 

Zdroj foto: Pinterest a https://tradingaverage.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár