Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Začnite s florbalom už od škôlky!

Možno sa už zamýšľate nad tým, na aký šport bude chodiť vaše dieťa. Ideálne taký, aby vykrylo všetky základné zručnosti a aby pohybová príprava nebola jednostranná.

Florbalový klub Snipers predstavuje pohybový projekt pre škôlky s tým, že chce rozvíjať pohybovú pripravenosť detí v predškolskom veku

Florbalový Klub Snipers Bratislava spúšťa registráciu do prvého ročníka projektu Pohybová škôlka so Snajpríkom. Voľnočasová aktivita je určená deťom, ktoré navštevujú škôlky v Bratislavskom kraji. Hlavným cieľom organizátorov je rozvíjať základné pohybové aj sociálne schopnosti od predškolského veku.

Deťom chýba pohybový základ

„Často sa stretávame s tým, že k nám prídu deti na prvý tréning a chýba im úplný základ. Nemajú správnu techniku behu, nevedia spraviť kotúľ. V tomto programe sa naučia deti základné pohybové zručnosti, behať, skákať, šplhať či hádzať. Po absolvovaní Pohybovej škôlky so Snajpríkom budú deti pripravené na akýkoľvek šport, pre ktorý sa v budúcnosti rozhodnú.“ vysvetľuje prezident Snipers Bratislava Vladimír Roziak.

Pohybová škôlka so Snajpríkom si kladie za cieľ nielen zdravý rozvoj pohybového aparátu detí a športovej všestrannosti, ale aj rozvoj sociálnych väzieb. „Prioritou nie je len zdravie. Chceme aby sa deti naučili pracovať v kolektíve, získali nové priateľstvá a rozvíjali taktiež sociálne väzby,“ hovorí Roziak.

Priamo v škôlke

Dva tréningy počas týždňa sa konajú priamo v škôlke, teda v prostredí, ktoré dieťa dobre pozná. Celoročný krúžok tak nekladie nároky na čas rodičov a je prijateľnejší pre deti aj po psychickej stránke.

Financovanie pilotného ročníka zabezpečujú z väčšej časti rodičia, škôlka poskytne vhodné priestory. Skupina 12 detí zaplatí za mesiac tréningov 240 eur. V ideálnom prípade teda výdavok zaťaží peňaženku rodiča 20 eurami mesačne. Organizátori by do budúcna radi preniesli väčšiu časť nákladov na partnerov a odbremenil tak rozpočty rodičov.

Prečítajte si aj článok o tom, koľko pohybu denne by mal mať každý predškolák

Projekt podporila aj spoločnosť Huawei Technologies, ktorá sa stotožňuje s myšlienkou, že deti by nemali pozerať len do telefónov, ale aj sa hrať, hýbať a vytvárať skutočné sociálne väzby. Do celoročnej pohybovej aktivity sa zapojilo už päť škôlok a prihlasovanie je otvorené pre všetky škôlky v Bratislavskom kraji. Stačí, ak sa prihlásia cez formulár na webstránke.

O Snipers Bratislava

Snipers Bratislava patrí medzi najväčšie florbalové kluby na Slovensku. Tento rok oslavuje jubilejných 10 rokov, počas ktorých zaznamenal významné úspechy na domácej či medzinárodnej scéne a to najmä v mládežníckych kategóriách. Aktuálna hráčska základňa tvorí 300 chlapcov a dievčat. Počas pôsobenia klubu na florbalovej scéne sa podarilo od najmladších kategórií vychovať množstvo hráčov do Slovenskej extraligy či reprezentácie, vrátane Majstrovstiev sveta vo florbale. Mužský A tím momentálne pôsobí v Slovenskej extralige, kde gro tímu tvoria práve odchovanci Snipers Bratislava.

Zanechaj nám svoj komentár