Začnite písať

INŠPIRÁCIE

Šijem z materiálu Washable paper

Poznáš tento materiál? Že nie? Tak si určite prečítaj tento článok.

Materiál, ktorý používajú v Poľsku, Česku, Nemecku, Taliansku, Austrálii… jednoducho všade po svete a my na Slovensku ho poznáme len veľmi málo.

Ak si si kúpila jeansy a vzadu bol prišitý štítok s označením výrobcu, poväčšinou v hnedej farbe, ako keby papierového charakteru tak – BINGO! Natrafila si na Washable Paper. Tento materiál si však zaslúži viac, ako len byť na štítkoch nohavíc. Jeho možnosti sú nekonečné. A preto som sa rozhodla dať sa na cestu niečoho nového. Spropagovať viac tento materiál na Slovensku, jeho výhody a využitie prostredníctvom mojich výrobkov.

Poďme si povedať, čo to ten Washable Paper je.

Eco friendly & vegan

Washable Paper je doslova prateľný papier, ktorý sa nedeformuje vo vode. Na vzhľad pripomína kožu, je to flexibilný, hladký a pevný papier. Po čase (vplyvom používania a umývania) papier mení svoj vzhľad iba na „pomačkanejší“, nemení však svoju kvalitu či farbu.

Je 100% vegánsky, neobsahuje žiaden pentachlorophenol ani pvc a nie je škodlivý pre zdravie ani životné prostredie. Ekológovia, ale aj mnohí módni dizajnéri, ho označujú za materiál budúcnosti. V rámci výroby je materiál certifikovaný podľa certifikátov Oeko-tex standard 100 a Fsc.

Myslím, že to znie zaujímavo, no nie?

A čo vlastne vyrábam z tohto materiálu?

Šijem vrecká, tašky a rôzne doplnky. Moju tvorbu som začala v máji tohto roku a postarala som sa sama o všetko, čo je s touto prácou spojené.

Nie, nevenujem sa len tomu že ušijem produkt. Niekto mi musel vymyslieť logo, urobiť web, spravovať ho, spravovať sociálne siete, robiť ich zaujímavými, aby mali dosahy, aby sa o mne ľudia dozvedeli, premyslieť detaily ako sú letáky, vizitky, balenie výrobkov, …. atď. Je toho veľa.

A ten niekto, kto toto všetko robí som ja.

Pomaly postupne verím, že sa čoraz viac ľudí dozvie prostredníctvom aj mojich výrobkov, že takýto perfektný materiál, akým je Washable paper, existuje.

Prečítajte si aj článok o tom, prečo majú ženy schopnosť kombinovať materstvo a prácu

Skutočná handmade tvorba

Na záver, ešte jedna vec. Som rada, že handmade tvorcom sa dostáva čoraz väčšej pozornosti a uznania. A som rada, že svojou tvorbou, v ktorej som vlastne na úplnom začiatku, sa medzi týchto tvorcov radím.

Myslím, že je aj často krát podstatné napríklad vedieť, od koho si si daný výrobok kúpila, kto ho vyrobil a aký príbeh je z ním. S handmade výrobkom si nekupuješ len samotný produkt. Kupuješ si aj hodiny zlyhaní, frustrácie, pokusov, ale aj radosti a úspechu handmade tvorcu. Nekupuješ si vec, ale kúsok srdca a niečí čas a zároveň podporíš umelca v jeho tvorbe.

O autorke

A keď si sa dostala alebo dostal až sem, predstavím sa. Robí sa to skôr na začiatku, ale prečo raz niečo neurobiť opačne 🙂 Volám sa Eliška Jedináková a mám rada handmade tvorbu. Svoju, ale aj všetkých ostatných…

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár