Začnite písať

INŠPIRÁCIE ROZHOVORY

Barbora Majerová: Pre mňa je každá žena niečím iná, niečím výnimočná a mala by sa tak aj cítiť

Barbora Majerová začínala s tvorbou šperkov už pred viac ako piatimi rokmi. Učarovala jej najmä technika soutache. Teraz sa odhodlala ísť do veľkého projektu – handmade konferencie. V rozhovore nám prezradila, na čo sa návštevníci môžu tešiť. Nebudú chýbať ani workshopy a panelová diskusie.

Ako dlho sa pohybujete v handmade?

V handmade svete sa pohybujem už viac ako 5 rokov, podnikám však o kúsok dlhšie. Pôvodne som založila takú všeobecnú značku, ktorá sa venovala aj šperkom aj vianočným ozdobám aj všetkému, čo ma zaujalo. Taký malý test, či ma to náhodou neprestane baviť. Začiatkom tohto roku som to však vzala od podlahy a založila novú značku Banshee, ktorá sa venuje len šperkom, keďže tie mi učarovali najviac.

Kto sú vaše zákazníčky?

Mojimi zákazníčkami sú ženy, ktoré si uvedomujú, že šperk nemusíme mať len na jednu príležitosť a je dôležité vybrať si kvalitný kúsok, ktorý sa nám bude hodiť a budeme s nim spokojné. Môžeme ho nosiť aj po svadbe alebo plese, na ktorý sme ho pôvodne hľadali. Medzi mojimi zákazníčkami nájdete dievčatá, ktoré idú napríklad na stužkovú slávnosť, ale aj dámy – dôchodkyne, ktoré sa rady vyfintia. Všeobecne môžem povedať, že mojimi zákazníčkami sú ženy, ktoré vedia čo chcú, a chcú sa cítiť vo svojom outfite pohodlne a zároveň štýlovo.

Ako dlho vám trvá výroba jedného šperku?

Je to veľmi individuálne. Závisí to od mnohých faktorov a samotného návrhu, ktorý pre klientku pripravím v prípade šperku na mieru. Rozsahovo je to ale najmenej hodina a pol. Šperk, ktorý mi trval zatiaľ najdlhšie, trvalo ušiť približne 120 hodín, čo znamená 5 dní nepretržitej práce.

Je každý váš šperk iný alebo dokážete zopakovať rovnaký skvost dvakrát?

Viem ušiť 2 rovnaké návrhy, prípadne s farebnými obmenami a to aj staršie modely. Nerobievam to však často. Značku Banshee definujem ako šperky pre výnimočné ženy a týmto heslom sa riadim aj pri šití šperkov.

Pre mňa je každá žienka niečím iná, niečím výnimočná a mala by sa tak aj cítiť v šperku od Banshee. Výnimočne, sebaisto a šťastne.

Aj preto sa na mňa obracajú klientky väčšinou pri návrhoch šperkov na mieru, napríklad ku šatám alebo ich celkovému štýlu. Zákazníčky tak dostanú kvalitný šperk presne podľa ich predstáv a nosia ich takmer všade so sebou. Ak niekto nemá presnú predstavu, môže si vybrať z mojej ponuky skladom, kde je takmer každý kúsok iný.

Prečítajte si aj rozhovor s mamičkou Evou Prnovou, ktorá predáva unikátne sety pre bábätká

Rozhodli ste sa zorganizovať konferenciu pre handmade tvorcov. Na čo všetko sa môžu tešiť?

Tvorcovia sa môžu tešiť na nabitý deň informáciami a stretnutí s ľuďmi rovnako zapálenými pre vec. Tento ročník sme sa zamerali na tému samotného predaja a jeho podporu. Tvorcovia sa tak môžu tešiť na 5 prednášok, kde sa dozvedia informácie napríklad ako si naceniť svoj produkt správne, ako sa dostať do médií alebo ako predávať cez sociálne siete alebo zvýšiť povedomie prostredníctvom influencerov.

Medzi prednáškami prebehne aj panelová diskusia s dvomi úspešnými značkami. Prezradia, čo všetko museli prekonať aby sa stali úspešnými, ich prehry aj víťazstvá. Ja verím, že tieto 2 inšpiratívne príbehy budú veľkou motiváciou aj pre iných tvorcov a zistia, že sme všetci na jednej lodi a bojujeme s podobnými problémami bez ohľadu na to, či sme na začiatku alebo niekde ďalej.

Poobede nás čaká 5 exkluzívnych workshopov, kde si každý tvorca môže vybrať jeden, na ktorý pôjde, a s odborníkom na danú tému si môže prejsť jeho otázky a nejasné veci detailnejšie. Ku koncu dňa budeme mať aj networkingovú časť, kde je cieľom sa hlavne zoznámiť a nadviazať spolupráce do budúcna, preto by vizitky mali byť povinnou výbavou návštevníkov. Na záver na nás čaká tradične výborná tombola plná hodnotných cien.

Šperky značky Banshee

Pripravujete aj niečo špeciálne vrámci programu?

Určite áno. Tento rok sme do programu zaradili panelovú diskusiu, kde vyspovedáme 2 úspešné značky. Veríme, že práve tieto príbehy nás môžu posilniť a motivovať, aby sme to nevzdávali aj keď je to niekedy náročné. Taktiež sme zaradili networkingové okienko , aby sme mali dostatok času sa spoznať a porozprávať. Počas celého dňa na vás budú čakať malé prekvapenia, ale viac už neprezradím 🙂

Kde nájdu účastníci bližšie info?

Všetky informácie nájdete na webe handmadekonferencia.sk. Sledujte aj náš Facebook a Instagram @handmade_konferencia, kde pre záujemcov o lístok ešte čaká prekvapenie v najbližších dňoch. V prípade akýchkoľvek otázok nám kľudne píšte priamo na email: info@handmadekonferencia.sk.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár