Začnite písať

CHOROBY

Začínajú vás pobolievať kĺby? Máme pre vás riešenie!

Kolagén sa v našom organizme prirodzene vytvára, ale len do približne 20-teho roka života. Následne dochádza k spomaleniu jeho produkcie až úplnému zastaveniu. Najvyšší čas aby sme kolagén začali dopĺňať do organizmu je okolo 40-teho roku.  V tomto čase telo prestáva túto látku vyrábať a o ďalších 20 rokov už trpíme jeho výrazným nedostatkom.

Vplyv kolagénu na organizmus

Kolagén je bielkovina, ktorá tvorí takmer 30% všetkých bielkovín v tele. Na to aby správne fungoval potrebuje dostatok tekutín. Vekom, ale strácame aj tie a kolagén, ktorý máme sa rozpadá. Úbytok sa prejaví v prvom rade na pokožke. Prvé vrásky na pleti a strata elasticity sú prvými znakmi problémov s kolagénom. Ďalší príde na rad pohybový aparát –bolesť kĺbov. Ak chcete týmto bolestiam a obmedzeniu pohybu predísť začnite užívať kolagén na kĺby.

Prečítajte si aj článok Tri tipy na zdravú sladkú desiatu pre školáka

Bolesť kĺbov nemusí byť sprievodným znakom pokročilého veku. Odborníci prišli na to, čo tento zdravotný problém spôsobuje. Nedostatok kolagénu môže viesť k rôznym problémom s kĺbmi – degenerácia chrupavky, bolesť chrbta, zhoršená pohyblivosť, atritída či artróza sú problémy a diagnózy, ktoré najviac postihujú ľudí v pokročilom veku.

Kolagén v prášku

Vieme, ako zvýšiť hladinu kolagénu

Kolagén môžete dopĺňať vhodným stravovaním. Najviac sa ho nachádza v hovädzom vývare z kostí a želatíne. Tieto jedlá ale môžu spôsobiť problém vášmu zdraviu. Nehovoriac o tom, že by ste museli tieto jedlá jesť niekoľkokrát do týždňa. Kolagén môžete ale zvýšiť aj jednoduchšie – kolagén v prášku je ideálnou voľbou ak chcete rýchlo zvýšiť hladinu svojho kolagénu.

Kolagén je bielkovina, ktorá sa v tele ťažšie rozpúšťa. Siahnite preto po doplnkoch stravy s kolagénom v práškovej forme. Obsahuje prírodný, alebo natívny takmer 99%-tný čistý kolagén, ktorý sa získava z morských rýb. Priaznivo pôsobí nie len na kĺby, chrupavky a šľachy, ale aj na pleť. Jeho účinky budete cítiť a aj vidieť – jemnejšia, hladšia a pružnejšia pleť vás o tom presvedčí. Zlepší sa vaša ohybnosť, zbavíte sa bolestí kĺbov a aj prvých vrások.

Ak vás zaujíma vaše zdravie, určite sa vám oplatí ísť na konferenciu Pre zdravie ženy v Košiciach

Tagy

1 Komentár

Zanechaj nám svoj komentár