Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE RECEPTY

Čo tak pripraviť na večeru hovädzie na červenom víne?

Hovädzie na červenom víne so zemiakovým pyré a restovanou zeleninou

Dobré víno patrí nielen k jedlu, ale aj do jedla. Rovnako ako jogurty Hollandia. Preto sme nelenili a pripravili sme jesenný recept, ktorý má všetko.

Čas prípravy:  40 minút

Počet porcií:  4 porcie

Budeme potrebovať:

1 kg hovädzieho mäsa

300 g koreňovej zeleniny

100 g cibule

300 ml červeného vína

3 ks bobkového listu

4 ks nového korenia

1 l vývaru

1 kg zemiakov

75 g masla

75 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie

100 g jarnej cibuľky

20 g pažítky

1 menšiu cuketu

50 g hladkej múky

Prečítajte si aj recept na medovníčky

Postup prípravy

  1. Hovädzie mäso očistíme a opražíme na olivovom oleji.
  2. Keď je mäso opražené z každej strany, vyberieme ho, pridáme cibuľu a časť koreňovej zeleniny a tiež opražíme a zapražíme múkou.
  3. Podlejeme vínom a necháme zovrieť.
  4. Pridáme vývar a korenie, vložíme mäso späť a varíme, kým nie je mäkké.
  5. Nakoniec vyberieme korenie.
  6. Zemiaky uvaríme, rozpučíme s maslom, pridáme Gazdovský jogurt a vyšľaháme na hladké pyré.
  7. Nakoniec pridáme nakrájanú pažítku a jarnú cibuľku.
  8. Zvyšok koreňovej zeleniny a cuketu nakrájame, blanšírujeme a opražíme na masle.

 

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na http://www.instagram.com/hollandiask/

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár