Začnite písať

INŠPIRÁCIE ROZHOVORY

Minidiamondblog: Prajem každej maminke, aby sa chytila svojej šance a vyťažila z nej maximum

Silvia Škultéty je maminou dcérky Natálky, a popri práci a starostlivosti o rodinu vedie úspešný blog – na Instagrame má vyše 16-tisíc followerov. Minulý rok vyhrala druhé miesto v blogerskej súťaži za svoj mama blog. V rozhovore nám prezradila, ako začínala a aké posty mali najväčší úspech.

Ako a kedy vznikol nápad na začatie blogovania?

Všetko začalo mojim pôsobením na portáli pre mamičky, kde som sa stala ambasádorkou pre dm drogérie markt a narodením dcérky. Maminky začali viac zaujímať moje albumy s inšpiráciami na výbavu pre bábätko, na kozmetické produkty ale aj naše výlety a život v zahraničí. A tak som sa rozhodla všetky svoje zápisky sústrediť na jedno miesto a vytvoriť si vlastný virtuálny zápisník s názvom BLOG.

Aké boli vaše prvé príspevky, líšili sa v niečom od tých súčasných?

Boli o nás, našich každodenných radostiach i starostiach, o cestovateľských zážitkoch, tipoch na hračky a knihy, ktoré som dcérke vyberala… Články sú také aj naďalej. Dozrievajú s nami a našimi životnými situáciami.

Máte vyše 16-tisíc sledovateľov, čomu pripisujete tento úspech?

Pevne dúfam, že sympatiám, ktoré vďaka nápadom a inšpiráciám ľuďom prinášam. Žijeme vo veľmi rýchlej dobe a technika nám umožňuje zdieľanie informácií, ja sa presne o toto snažím, a tak môžem maminkám uľahčiť život v mnohých oblastiach.

Ako reaguje vaša dcérka na to, keď ju fotografujete? Protestuje, alebo vám skôr pomáha?

Berie to ako úplnú samozrejmosť. Počas troch rokov si bez problémov zvykla na telefón aj fotoaparát a nemá s tým najmenší problém. Práve naopak, občas sa ja cítim v zábere navyše (smiech). Pomaly ale isto pochytila všetky gestá a frázy, ktoré bežne pri komunikácii s publikom používam.

Prečítajte si aj: Najdôležitejším prvkom v prevencii rodiny je práve žena

Čo považujete pri výchove za najťažšie?

Nepovoliť. Ostať odhodlaný. Venovať deťom čas a energiu. Vysvetľovať, ukazovať, rozprávať, čítať a hrať sa s nimi. Je to naozaj náročná úloha, ale som presvedčená o tom, že kto nepovolí aj zožne úrodu.

Súčasťou vášho Instagramu sú aj krásne fotografie. Kde ste sa naučili fotografovať a čo pri tom používate?

Doma sama na svojej dcérke. Nemám žiadne školenie ani kurz. Všetko som sa naučila formou pokus – omyl. Každá odfotená fotka bola škola života a stále je na čom pracovať (smiech). Momentálne fotim na Fujifilm X-T20.

Viete definovať, ktorý váš príspevok bol najúspešnejší?

Fotky Natálkinej izby, jej postieľky a nášho vianočného stromčeka. Neviem definovať, či boli fotky najúspešnejšie, ale štatistiky nepustia, a tieto príspevky mali najvyššie čísla.

Stretávate sa aj s inými blogerkami?

Áno pomerne pravidelne a veľmi rada. Je to ako keď máte v práci kolegov, ktorí rozumejú tomu, čo robíte, vedia vám poradiť a inšpirovať vás. Osobne som veľmi spoločenský typ a kontakt s blogermi vždy rada uvítam.

Asi u každého blogera sa nájdu aj hejteri. Ako zvyknete reagovať, keď sa vám niekto snaží slovne ublížiť?

Riadim sa heslom: “Nerob druhým to, čo nechceš aby robili druhý tebe.”

Čo považujete za svoj najväčší úspech?

To že vo svojej podstate mám dve práce na plný úväzok. A to moju prácu a blogovanie a obe popri rodine a domácnosti už dva roky zvládam.

Aké sú vaše plány do budúcnosti?

Posúvať sa v oblasti marketingu a zdokonaľovať svoje schopnosti a vedomosti. Mám rada toto odvetvie a prácu, ktorú robím.

Čo by ste odporučili ženám, ktoré by sa chceli venovať svojmu snu a rozbehnúť niečo popri
materskej?

Veľa síl a odhodlania a hlavne partnera, ktorý vás podporí, pretože to je veľmi dôležité. My ženy zvládneme aj vydržíme veľa, ale vo dvojici sa všetko zvláda lepšie. Prajem každej odhodlanej maminke, aby sa pevne chytila svojej šance a vyťažila z nej maximum. Veľa trpezlivosti a správnych ľudí okolo seba. Ak robíte niečo srdcom a s láskou, vesmír si to už zariadi vo váš prospech.

Tagy
Ďalší článok

Zanechaj nám svoj komentár