Začnite písať

Uncategorized

Sviečka za nenarodené deti má pomôcť predovšetkým ženám a rodinám

Fórum života už niekoľko rokov organizuje projekt Sviečka za nenarodené deti. Zapojení dobrovoľníci v mestách a obciach po celom Slovensku ponúkajú sviečky. Ich kúpou podporíte projekty, ktoré Fórum života realizuje. 

Sviečky si môžete kúpiť do 2. novembra 2019 v kostoloch, pastoračných a rodinných centrách a na ďalších miestach. Je však možné zapojiť sa aj tak, že zapálite virtuálnu sviečku.

Čo je zmyslom projektu?

Svetlo sviece je symbol. Každoročne ju zapaľujeme na pamiatku tých, ktorí nás opustili. V roku 2018 bolo na Slovensku evidovaných 15 274 potratov. Z toho bolo vykonaných 7 350 umelých potratov a 7924 žien prežilo v minulom roku spontánne alebo zamĺknuté potraty, vrátane mimomaternicových tehotenstiev.

A tak si každoročne v čase Pamiatky zosnulých 2. novembra pripomíname aj tieto životy a myslíme na ženy, ktorých sa to týka.

Virtuálna sviečka

Každý má možnosť zapáliť VIRTUÁLNU SVIEČKU. Je ekologická, dostupná všade na Slovensku, inovatívna, nesfúkne ju žiadny vietor a hlavne – jej zapálením darujete peniaze, ktoré budú pomáhať. Darujte pár eur a zapáľte sviečku na mape Slovenska kdekoľvek, kde chcete. Napríklad na mieste, ktoré má pre vás zvláštny význam.

Po zrealizovaní vášho finančného daru sa na zvolenom mieste rozhorí plamienok. Bude to tá Vaša – jedinečná a originálna – virtuálna Sviečka za nenarodené deti.

Zapáľte virtuálnu sviečku dnes.

 

 

Kampaň je tento rok venovaná hlavne ženám. „Tento rok sme sa zamerali na ženu, na ktorú sa v súvislosti s potratom sústredí najväčšia pozornosť,“ hovorí koordinátorka kampane Lucia Lalíková.

Plameň sviečky má viesť však aj k stíšeniu a k myšlienke na všetky nenarodené životy. „Sme presvedčení, že nás to môže nasmerovať k lepšiemu pochopeniu prežívania každej ženy, ktorú zasiahla táto neľahká životná skúsenosť. V konečnom dôsledku toto pochopenie povedie aj ku skutočným riešeniam a konkrétnej pomoci,“ dodala Lalíková.

Prečítajte si aj článok Ako pomôcť deťom pochopiť smrť

Komu tým pomôžeme?

Peniaze, ktoré Fórum života získa predajom sviečok, budú smerovať práve na pokračovanie a rozvíjanie pomoci predovšetkým ženám a rodinám.

Projekt Zachráňme životy pomáha ženám v náročnej životnej situácii. Darcovský systém funguje na spôsobe „adopcie“ tehotenej ženy a dieťaťa.

Poradňa ALEXIS pomáha najmä ženám, ktoré uvažujú o potrate alebo trpia jeho následkami. Stará sa aj o ženy, ktoré zažili spontánny potrat; tiež o ženy, ktoré tehotenstvo zaskočilo.

Centrá konkrétnej pomoci Femina sprostredkúvajú pomoc týraným ženám, ženám čakajúcim choré dieťa alebo v inej životnej situácii.

Projekt rýchlych a výživných debát Tlakový hrniec, ktorého cieľom je formovať kritické myslenie. So študentmi stredných škôl debatujeme na témy ako je interrupcia, nevera či porno a smerujeme k tomu, aby všetci z nich zaujali vlastný postoj.

Zdroj: forumzivota.sk

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár