Začnite písať

Uncategorized

Testovali sme koktail na podporu dojčenia. Aký mal efekt?

Viac ako 100 mamičiek s nami otestovalo chutný prírodný koktail Multi-Mam LactaShake. Výsledky boli jednoznačné. Počas dojčenia je nesmierne dôležitá vyvážená strava, čas pre seba a vhodné prírodné doplnky na podporu dojčenia a energie.

Ako testovanie dopadlo?

Prírodný koktail LactaShake má mamičkám pomôcť s nedostatočnou tvorbou mlieka a posilniť ich imunitu. Taktiež odháňa únavu, s ktorou my mamy často bojujeme. Koktail obsahuje rastlinné proteíny a je vyrábaný na prírodnej báze. Naše čitateľky po dvojtýždňovom testovaní hodnotili chuť LactaShake, no čo je hlavné – jeho účinky na zlepšenie tvorby mlieka.

Ako maminám chutil prírodný koktail LactaShake? 

Na rozdiel od osviežujúceho nápoja, ktorý s nami čitateľky testovali v lete, má LactaShake jemnú vanilkovú príchuť. Väčšine z  testujúcich mamičiek nápoj chutil. Ocenili najmä jemnú príchuť vanilky a tiež fakt, že nápoj nieje sladený cukrom. 

Mamičky odporúčajú doplniť koktailový recept napríklad banánom, mrazeným ovocím alebo sójovým či mandľovým mliekom. Svoj tip pridala Soňa: Bol výborný, voňal vanilkou. Robila som si ho najčastejšie s plnotučným mliekom a bol lahodný. Každý deň to bolo pre mňa malé voňavé potešenie.”

„Doteraz som nenašla niečo z podobných doplnkov, či už pre tehotné alebo dojčiace ženy, čo by sa dalo pravidelne s chuťou piť. Bola som milo prekvapená. Nič presladené, žiadna umelá príchuť, ktorá by vám už po pár nápojoch išla hore krkom. Mne osobne LactaShake veľmi chutil,” podelila sa o svoj názor čitateľka Barbora.

Zaznamenali mamičky pozitívnu zmenu?

Hoci je nápoj chutný, jeho hlavným cieľom je pomôcť dojčiacim maminám s tvorbou mlieka. Až 71 zo 102 testujúcich mamičiek uviedlo, že pocítili pozitívne účinky nápoja.

lactashake

Tiež nás zaujímalo, po akom čase zaznamenali zmenu v tvorbe mliečka. Výsledky sa prejavili po dvoch až troch dňoch, u iných žien aj v priebehu niekoľkých hodín:

Soňa: „Cca po dvoch dňoch sa prsia začali nalievať. Keďže som pred testovaním vysadila benedikt a senovku, bola som zvedavá, ako zareaguje tvorba mlieka.”

Miroslava: „Shake som užila o 10:00 ako desiatu, a následne som mala pri kŕmení pekne naliate prsia. Takto to bolo aj ostatné dni.”

Klára: „Príval energie sa prejavil hneď. Syn bol pokojnejší hneď v prvú noc, nejedoval sa toľko a ďalšiu noc bol ešte pokojnejší.”

Miroslava: „Asi po treťom nápoji som pocítila pozitívny účinok drinku. Keďže sme obaja prechádzali aj prvým prechladnutím, synček sa potreboval viac dojčiť. Ja som vedela, že v čase choroby mám mliečka menej. Takže testovanie nám veľmi pomohlo prežiť toto obdobie. :)”

Na otázku, či mamičky vyprodukovali viac materského mlieka, 71 testujúcich odpovedalo kladne. Rovnaký počet žien tiež potvrdilo povzbudzujúci účinok nápoja.

lactashake

Ako celkovo maminy ohodnotili prírodný koktail LactaShake?

Čitateľky mali ohodnotiť aj to, ako na nich produkt zapôsobil celkovo. LactaShake bodovali na škále od 1 do 5, pričom číslo 5 znamenalo najlepšie hodnotenie.

lactashake

Z výsledkov testovania vyplynulo, že mamičky by všeobecne dali produktu hodnotenie 3,8.

Ak sme s niečím spokojní, samozrejme to chceme podať aj ďalej. Preto nás tiež zaujímalo, či by žienky LactaShake odporučili aj ďalším maminám. Prevažná väčšina (92 zo 102 žien) by ho odporučila mamičkám, ktoré majú ťažkosti s tvorbou materského mlieka. Taktiež 74 z testujúcich žien uviedlo, že by si kúpili ďalšie balenie LactaShake aj v budúcnosti.

Na záver vám prinášame niekoľko referencií spokojných mamičiek:

Soňa: Určite odporúčam, chutí vynikajúco, je lahodný, a mne ako milovníčke sladkostí pripomínal obrovský zmrzlinový pohár v obľúbenej zmrzlinárni. Pocitovo som mala dostatok mlieka. Čo sa týka energie, zmeny som si veľmi nevšimla, večer padám od únavy rovnako ako pred testovaním. Možno keby som užila konskú dávku. ? No je to spojenie príjemného s užitočným a navyše veľmi chutným. ?

Ivana: Určite si ho ešte kúpim. Jedno vrecúško na jeden deň mi úplne stačí a nemám problém s produkciou mlieka aj pri väčšej aktivite. Keď som predtým behala alebo cvičila, hneď som mala problém s mliekom.

Dana: Do troch dní som skutočne pocítila zmenu, aj dcérka, ktorá prestala plakať na prsníku a pokojne sa nadojčila aj bez toho, aby som musela chodiť (to jediné nám totiž pomáhalo pri odmietaní prsníka). Tiež môzem potvrdiť, že som mala viac energie. Možno vďaka skutočne konskej dávke vitamínov. Pri mojej vrtuľke mi čas na jedlo veľmi neostáva a po celodennom hladovaní často siaham aj po nezdravých veciach. Možno preto som ten rozdiel pocítila výrazne.

Barbora: Každá mamička chce pre svoje dieťatko to najlepšie. Dojčenie je jedna z vecí, ktoré pre svoje bábo chceme udržať aspoň prvé mesiace. Nie vždy je to ľahká cesta, ale stojí za to. Rôzne veci vplývajú na tvorbu mlieka negatívne a my mamy sa zas inými cestami snažíme tvorbu zvýšiť, aby tie naše hladné brušká mali vždy dostatok. LactaShake stojí za vyskúšanie. Určite nestačí len niečo vypiť a čakať zázrak, ale keď sa to skĺbi s dostatkom tekutín a s trochou oddychu, myslím, že sa výsledok dostaví.

Lucia: Neskutočné! Iné slovo ma pri tomto drinku ani nevie napadnúť. Najprv vás očarí, aký vynikajúci je to drink, a potom už len po 2 dňoch vidíte, ako je vaše miminko odrazu šťastnejšie a pokojnejšie, keď ho dojčíte! Neskutočne nádherný pocit. A za to vďačím tomuto drinku! LactaShake je proste top a každej, ktorá má menej mliečka, odporúčam.

https://www.instagram.com/p/B2lO5g9I1J8/

Kristína: Vyskúšala som už viac produktov na podporu mliečka a dojčenia, no LactaShake je podľa mňa topka nielen chuťovo, ale aj účinkami. Jednoznačne najlepšia voľba. A do budúcna pokračujem v užívaní, keďže chcem dcérku kojiť čo najdlhšie, ako sa len bude dať.

Ľubica: Môj syn sa dojčí už 14 mesiacov a s tvorbou mlieka sme mali už viackrát problém. Vyskúšala som už mnoho produktov na zvýšenie tvorby mlieka. Vzhľadom na prijateľnú formu užívania, efekt zvýšenia tvorby materského mlieka, pomer ceny/kvality hodnotím tento produkt ako veľmi vydarený.

Sme rady, že mnohým mamičkám počas testovania koktail LactaShake naozaj pomohol. Veríme, že si vo vašom jedálničku nájde stále miesto. A ak tiež bojujete s nedostatočnou tvorbou mlieka, určite stojí za to ho vyskúšať.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár