Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Buďte originálne vďaka bohémskemu štýlu života

Myslíte si, že bohémsky štýl života je iba pre vyvolených alebo bohatých? V dnešnej dobe to už určite neplatí. Pod pojmom bohém si nepredstavíme len bohatého človeka, ktorý si môže dovoliť čokoľvek, po čom zatúži. Bohémsky štýl života môže žiť aj „obyčajný“ človek. Ako? Napríklad v obliekaní a najnovšie aj v bývaní.

Staňte sa zodpovednými bohémami

Hoci sa nám slovo bohém spája s človekom, ktorý si rád užíva život plnými dúškami a viac-menej je ľahtikársky a nezodpovedný, preto sa často spája s umelcami, to však neznamená, že by išlo iba o čisto negatívny jav.

V dnešnej dobe si mnohí ľudia, a to nemusia byť ani umelcami, zariaďujú bývanie v bohémskom štýle, aby istým spôsobom vynikli pred ostatnými a možno aj dali najavo, že si dokážu život užívať naplno.

Ak aj Vás láka tento štýl života, ale ešte ste ho nikdy nevyskúšali, môže Vám pomôcť návod na bohémsky štýl ako inšpirácia. Veď všetko je raz po prvý raz, tak prečo nevyskúšať niečo, čo nás priťahuje a čo sa nám páči?

Prečítajte si aj článok o tom, ako zariadiť detskú izbu

Bývanie plné farieb

Možno ste boli niekedy na návšteve u priateľov alebo známych a ich štýl bývania bol netradičný, zaujímavý alebo priam bijúci do očí. Bolo to pre Vás neobvyklé, pretože ste sa s týmto štýlom ešte nestretli. Ale sa Vám zapáčil a radi by ste si svoju domácnosť tiež takto štýlovo zariadili. Dobrou správou je, že Vám nikto a nič v tom nebráni, hlavne, ak ste napr. milovníkom či milovníčkou umenia alebo máte radi tzv. retro štýl.

Aký je to teda „boho“ štýl bývania? Čo ho najlepšie vystihuje a charakterizuje? Najlepšie ho spoznáte podľa výrazných, sýtych farieb a rôznych vzorov,  ktoré ho sprevádzajú. Čoraz viac sa teší obľube, a to nielen v obliekaní, ale aj v bývaní. Napríklad biele steny zdobí množstvo farebných obrazov, na podlahách zasa nájdeme farebné koberce či koberčeky. Niekedy namiesto dverí dobre poslúžia závesy a pod. Čím viac farieb a výrazných farieb, tým lepšie. Čo sa týka odtieňov, tak rozhodne hrajú prím červené farby, zlatá alebo odtiene tmavomodrej. Samozrejme, „boho“ sa nebráni ani iným farbám, keďže nie je konvenčný, pokojne spája aj také odtiene, ktoré by sa iných okolností pôsobili ako päsť na oko.

zdroj: pinterest.com

Zariaďte si svoj bohémsky štýl po svojom

„Boho“ štýl je veľmi obľúbený aj z toho dôvodu, že neplatia v ňom žiadne konvencie či pravidlá. Nerieši napríklad to, či sú stoličky rovnakej farby alebo či ladia so stolom, nepridŕža sa striktne spoločenskej etikety, a práve tým je lákavý a zaujímavý.

Stačí si spomenúť na „deti kvetov“ – generáciu hippies a pochopíte zmysel bohémskeho štýlu. Samozrejme, každý z nás má svoj vkus, ktorý preferuje a niekomu tento štýl nemusí vyhovovať. Ak však nie ste zástanca perfekcionizmu a nemusia Vaše doplnky v domácnosti nutne navzájom ladiť, tak je bohémsky štýl pre Vás ako stvorený.

Čo sa týka „bohémskych“ doplnkov, určite vo vašom interiéri dokonale vyniknú elegantné zlaté svietidlá, ktoré zaujmú už na prvý pohľad. Aj tie sa totiž nesú v duchu rôznych farieb a rozmanitých podôb. Možno povedať, že tento štýl je svojím spôsobom extravagantný, a preto sa v minulosti často spájal s umením a umelcami.

Musíte byť nadchnutí a doslova zamilovaní do bohémskeho štýlu, aby ste dokázali oceniť jeho význam, krásu a vznešenosť.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár