Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE PR ČLÁNKY

3 tipy na eko výrobky bez chemikálií

Všade sa píše o ekológii a bio výrobkoch, ktoré nezaťažujú životné prostredie. V kozmetike to platí dvojnásobne. To, čo si dávame na našu pokožku, musí spĺňať tie najvyššie kritériá. Ako si však vybrať z množstva značiek na trhu? Prinášame vám preto zopár tipov na spoľahlivé výrobky.

Talianska kozmetika

Talianska kozmetika Equilibra má za sebou 30 ročnú tradíciu. Krása a zdravie prírodnou cestou, to je cesta ktorou sa uberá Equilibra už od roku 1987. Kozmetické výrobky majú prírodný pôvod, obsahujú rastlinné zložky a sú bez použitia silikónov, parabénov, formaldehydov, minerálnych olejov, jemne parfumované a bez alergénov.

Kozmetika EquilibraKozmetika Equilibra kráča v súlade s prírodou:
  • Obsahuje až 98 % prírodných zložiek
  • Argánový olej – vyživuje a chráni pokožku
  • Aloe vera – hydratuje, upokojuje a obnovuje rovnováhu pokožky
  • Kyselina hyalurónová – zvyšuje hydratáciu pokožky a napína ju, vypĺňa jemné vrásky
  • Bambucké maslo – vyživuje vašu pokožku
  • Sladký mandľový olej – prírodný zmäkčujúci, vyživujúci  a hydratačný olej
  • Vitamín A, E – antioxidanty a koenzým Q 10, ktorý regeneruje a omladzuje pleť
  • Hroznový olej – antioxidant, pokožku hydratuje a vyhladzuje
  • Ružový olej –  má silné protizápalové, antibakteriálne a regeneračné účinky, pleť zmäkčuje a regeneruje
  • Retinol – regeneruje kožné bunky, bojuje proti vráskam

Ekologické čistiace a pracie prostriedky

Belgická značka ECOVER je symbolom modernej ekologickej drogérie. Založená bola v roku 1979 s víziou vyrábať čistiace a pracie prostriedky bez obsahu fosfátov. Ochrana životného prostredia a ľudského zdravia je pre Ecover na 1. mieste. Tento zámer sa vydaril, spoločnosť stojí aj za prvou ekologickou fabrikou na svete a spoločnosť získala ocenenie OSN za mimoriadne ekologickú prevádzku.

Pracími a čistiacimi prostriedkami ECOVER šetríte energiu, peniaze aj planétu Zem.

Obaly sú vyrobené z 80 % z recyklovateľného materiálu a sú 100 % recyklovateľné. Výrobky neobsahujú žiadne zložky z ropy, sú šetrné k prírode, a navyše sú rýchlo a 100% biologicky odbúrateľné – ako samotné fľaše, tak aj uzávery. Ide teda o najlepšie ekologické výrobky na slovenskom trhu.

Výrobky nie sú testované na zvieratách, sú vyrábané výhradne na báze minerálnych a prírodných zložiek, fľaše, vrchnáky a aj etikety sú 100 % recyklovateľné.

Ekologické pracie prostriedky HERBOW

V dnešnej dobe je vo svete stále viac a viac ľudí trpí alergiami alebo inými kožnými ochoreniami, ktoré sú spôsobené klasickými čistiacimi a pracími prostriedkami ktoré používame. 80% priemerne znečisteného oblečenia rodiny je len slabo alebo mierne znečistené, takže vo väčšine prípadov je úplne nepotrebné ich prať silnými chemickými čistiacimi prostriedkami.

Pri mierne znečistenom oblečení, je postačujúca prírodná pracia účinná látka, obsahujúca mydlo s vynikajúcim pracím účinkom. Sme si istí, že nie sú potrebné chemické čistiace a pracie prostriedky. Prečo používať zložky obsahujúce alergény, keď Herbow produkty s prírodnými mydlovými orechmi  vedia pomôcť prať jednoducho, efektívne a zdravo, bez použitia silných chemikálii.

Orientácia na čistú silu prírody. HERBOW používa suroviny na báze rastlinných a minerálnych zložiek. Mydlový orech je srdce vyvinutého konceptu prírodných detergentov, používaného už stáročia. Prémiový obsah v prémiovom obale a patentom chránená technológia výroby. Látka sa získava zo škrupinky pracích orechov, unikátnou veľmi šetrnou technológiou za studena pod vysokým tlakom.
Požitie Bio-Enzýmov:  Komplex  je mimoriadne účinný pri odstraňovaní škvŕn a je účinný už pri nízkych teplotách.

Nápad vyrobiť produkt, vyšiel z vlastnej skúsenosti v roku 2010. Na základe veľmi citlivej pokožky dcéry jedného zo zakladateľov spoločnosti HERBOW, ktorá trpela kožnými problémami, začali v domácnosti používať mydlové pracie orechy. Pri pravidelnom používaní po niekoľkých týždňoch sa problémy s pokožkou vytratil.

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár