Banánová bábovka ľahko a rýchlo
Keď som bola naposledy navštíviť moju dobrú kamarátku a susedu, po celom byte sa tiahla úžasná vôňa práve vytiahnutej banánovej bábovky z rúry. Hneď som si vypýtala recept, skontrolovala, či mám doma suroviny a hor sa do pečenia! Bábovka nevydržala u nás ani 24 hodín. Dokonca aj môj muž, ktorý inak bábovku nemusí, ju vychvaľoval až do neba a že teda, môžem zaradiť do zoznamu opakových receptov.
Pečenie tejto bábovky je aj veľmi vhodná aktivita s deťmi, je to totálne bezpečné, nenáročné a niet tam čo pokaziť. Dokonca nepotrebujete ani mixér!
Čo potrebujete?
- 270 g hladká múka
- 100 g hnedý cukor
- 1 lyžička sóda bikarbóny
- 2 lyžičky perníkového korenia
- 2 lyžičky mletého zázvoru (alebo škorice)
- 60 ml oleja
- 4 lyžice medu
- 3 stredne veľké banány
- 2 lyžice kakaa
- vytlačená šťava z 1 pomaranča
- hrozienka alebo čokoládové kúsky
Prečítajte si aj recept na pravé talianske rizoto
Postup:
Všetko spolu rozmiešať v jednej miske, netreba mixovať. Banány na tanieri / v miske popučiť do hladka vidličkou. Piecť v bábovkovej forme cca 30-35 minút na 180°C. Treba dať pozor, aby sa cesto nevysušilo.
Ja som napr. med nemala, tak som ho nedala a ani som nepridala množstvo cukru, ale vďaka banánom bola bábovka dostatočne sladká. Banány a hrozienka zabezpečili dostatočný slad bábovky. Kto má rád, môže si pridať aj nasekané orechy alebo mandle.
Inšpirácia podľa: https://angiebakes.com/2015/12/17/bananovy-pernik/
Foto: pixabay.com