NAČÍTAVAM

Začnite písať

BLOG MAGAZÍN ODPORÚČAME RECEPTY

Banánová bábovka ľahko a rýchlo

Kristína Majerová
Share

Keď som bola naposledy navštíviť moju dobrú kamarátku a susedu, po celom byte sa tiahla úžasná vôňa práve vytiahnutej banánovej bábovky z rúry. Hneď som si vypýtala recept, skontrolovala, či mám doma suroviny a hor sa do pečenia! Bábovka nevydržala u nás ani 24 hodín. Dokonca aj môj muž, ktorý inak bábovku nemusí, ju vychvaľoval až do neba a že teda, môžem zaradiť do zoznamu opakových receptov.

Pečenie tejto bábovky je aj veľmi vhodná aktivita s deťmi, je to totálne bezpečné, nenáročné a niet tam čo pokaziť. Dokonca nepotrebujete ani mixér!

PODPORTE združenie Akčné ženy a podnikanie žien na Slovensku



Čo potrebujete?

  • 270 g hladká múka
  • 100 g hnedý cukor
  • 1 lyžička sóda bikarbóny
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 2 lyžičky mletého zázvoru (alebo škorice)
  • 60 ml oleja
  • 4 lyžice medu
  • 3 stredne veľké banány
  • 2 lyžice kakaa
  • vytlačená šťava z 1 pomaranča
  • hrozienka alebo čokoládové kúsky

Prečítajte si aj recept na pravé talianske rizoto

Postup:

Všetko spolu rozmiešať v jednej miske, netreba mixovať.  Banány na tanieri / v miske popučiť do hladka vidličkou. Piecť v bábovkovej forme cca 30-35 minút na 180°C. Treba dať pozor, aby sa cesto nevysušilo.

Ja som napr. med nemala, tak som ho nedala a ani som nepridala množstvo cukru, ale vďaka banánom bola bábovka dostatočne sladká. Banány a hrozienka zabezpečili dostatočný slad bábovky. Kto má rád, môže si pridať aj nasekané orechy alebo mandle.

Inšpirácia podľa: https://angiebakes.com/2015/12/17/bananovy-pernik/

Foto: pixabay.com

Tagy

5 komentárov

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *