Začnite písať

ROZHOVORY

Lenka Kulichová Mušková: Manželský pár, dieťa a home office: Dá sa to všetko skĺbiť?

Lenka Kulichová Mušková podniká a pracuje z domu už skoro 6 rokov. Okrem toho praktikuje home office aj jej muž. Už to je celkom vražedná kombinácia. No skutočná „zábava“ začala, keď na scénu prišlo prvé dieťa. Ako sa dá skĺbiť materstvo a práca, nám prezradila samotná podnikateľka, PR manažérka, šéfredaktorka, speváčka a skladateľka piesní.

Lenka Kulichová Mušková podniká od roku 2014, kedy sa rozhodla dať výpoveď v práci v PR agentúre v Bratislave a vrátila sa domov do rodnej Žiliny. „Povedala som si, že to vyskúšam sama a takto to už „skúšam“ 6 rokov a celkom to ide,“ hovorí so smiechom čerstvá mamička. Založila si vlastnú PR agentúru Lenita Public Relations, venuje sa písaniu článkov, blogov, copywritingu, editovaniu, marketingu, reklame a PR aktivitám.

Autorka virálneho videa „Predbehla som dobu“

„Milujem písanie a som rada, že som si splnila svoj sen a robím, čo ma baví. Cesta nebola práve najjednoduchšia, ale nedala som sa odradiť a stále som si išla za tým, čo ma vždy napĺňalo.“ Žilinčanka začínala v jednom z najčítanejších webov na Slovensku. „V Topkách som si vyskúšala prácu s kamerou a mikrofónom v ruke. Vyspovedala som známe, aj neznáme tváre slovenského šoubiznisu.“

V roku 2012 sa jej podaril naozaj husársky kúsok a vzniklo dnes už virálne video so Sisou Sklovskou a Jurajom Lelkešom, kde sa celé Slovensko bavilo na tom, ako speváčka „predbehla dobu“. To neskôr parodovali aj v zábavnej relácií Krednec.

Začalo to textami piesní

K písaniu sa ale dostala od skladania piesní. „Piesne si vymýšľam asi od 16-tich. Už mám celkom slušnú zbierku. Prvá bola o zlomenom srdci, ale od vtedy som sa snažila tvoriť na iné témy. Keďže ich existuje asi milión,“ opisuje aj nádejná umelkyňa a prezrádza, že v najbližšej dobe by mali uzrieť svetlo sveta aj dve piesne, ktoré nahrávali s kapelou v štúdiu. „Pri tvorení, speve a hraní na gitare či klavíri sa mi vždy najlepšie relaxuje,“ dopĺňa Lenka.

Okrem toho, že sa venuje práci v oblasti PR, spoluzaložila lifestylový online magazín pre ženy. „Táto myšlienka sa u nás rodila dlhšiu dobu, no magazín sme spojazdnili až po nejakom čase. Teraz funguje už piaty rok a tešíme sa z každej novej spolupráce,“ hovorí Lenita, ktorá v ňom pôsobí ako šéfredaktorka.

Malý generál v rodine

Od novembra 2019 jej však robí radosť prvorodená dcérka Kristínka. „Materstvo je pre mňa obrovská zmena. Doteraz som mala kopec času pre seba, prácu či záľuby, no keď prišla Kika na svet, všetko sa točí hlavne okolo nej,“ hovorí s tým, že malú slečnu zo začiatku trápila kolika a bývala dosť plačlivá. No teraz je z nej malý smejo z čoho sa tešia obaja rodičia.

A ako sa jej darí momentálne skĺbiť prácu s materstvom?

„Teraz to je trochu ťažšie, no pomáhajú mi rodičia a muž, ktorý pracuje z domu. Občas je to „masaker“, tým, že máme obaja home office, ale má to aj svoje výhody. Tešíme sa, že náš malý drobček je zdravý a usmieva sa na nás každý deň.“

 

Foto: Richard Petrech, instagram Lenita Kulich

Zanechaj nám svoj komentár