Začnite písať

AKČNÉ TIPY RECEPTY

Ako na domáce detské piškóty?

Piškóty sme mali vždy doma. Ak sme ich nevyjedali len tak, pasovali nám vždy do nejakého receptu. Nikdy nám však nenapadlo upiecť si ich doma.

Inšpirovala nás knižka Domáce recepty.

Recept nie je vôbec zložitý a deťom urobíte obrovskú radosť. Špeciálne teraz počas koronavírusu, keďže v obchode sú piškóty nedostatkový tovar. 

Ako si doma vyrobiť zdravé gumové cukríky? Inšpirujte sa

Čo potrebujete na výrobu piškót? 

  • 2 vajcia
  • 60 g špaldovej múky
  • 1 PL javorového sirupu
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny

 

 

 

Postup:

Vajíčka spolu so sirupom vyšľaháme do peny a postupne pridávame múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Cesto nalievame do formy (ak nie je silikónová, vymastíme maslom) alebo tvarujeme piškóty na papier na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 min.

A detské piškóty sú hotové!

Zakladateľky iniciatívy Za zdravé domáce sladkosti sú mamky na materskej. Počas obdobia karantény, ktoré každý teraz zažívame sa rozhodli spríjemniť deťom aj rodičom čas strávený doma. Ku každej knihe Zdravé domáce sladkosti, ktorú si môžete objednať na ich stránke www.domacesladkosti.sk vám teraz pribalia krásny darček – kvalitnú silikónovú BPA free formu na žížalky spolu s dávkovačom zadarmo. Aby ste si mohli týchto farebných žížalákov urobiť doma hneď zajtra.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár