Začnite písať

AKČNÉ TIPY RECEPTY

Ako si doma vyrobiť zdravé gumové cukríky? Inšpirujte sa

Neustále chodíte do špajze alebo tajnej skrinky a už ozaj neviete, čo dobrého by ste si mohli ešte v tieto dni dať? Čím by ste si mohli život trošku osladiť? 

Vyrobte si s deťmi vlastné „žížaly“ a vyhráte dva v jednom. Zdravé cukríky – to znie predsa skvele! O spoločnú aktivitu máte postarané a výsledok bude stáť zato. Knižka Domáce sladkosti ponúka množstvo zdravých, pestrofarebných a pritom jednoduchých receptov, ktoré hravo zvládnete spoločne s deťmi doma. Žížaláci z ovocného džúsu či šťavy budú chutiť deťom i dospelým.

Žižláci z knižky Domáce sladkosti

Na žižlákov z ovocného džúsu/ šťavy potrebujete: 

  • 140 ml (pol hrnčeka) ovocného džúsu v dobrej kvalite, to znamená 100 % ovocná šťava bez cukru a farbív (môžeme si tiež odšťaviť pomaranče)
  • 1 balíček (20g) želatíny (bez cukru a farbív)
  • šťavu z polky citróna, alebo je možné použiť aj šťavu z limetky
  • silikónovú formu
  • striekačku (ak máte maličké formičky, uľahčí vám to dávkovanie)

Do hrnca si nalejeme prepasírované ovocné pyré (z malín, černíc, jahôd), vodu a želatinu. Necháme napučať cca 10 minút. Po 10 minútach pridáme javorový sirup a citrónovú šťavu a trošku zahrejeme, len aby sme mali zmes tekutú (nemusí vrieť). Silikónovú formu si pomocou rozprašovača postriekame slnečnicovým olejom, aby sa nám žížaláci ľahšie vyberali. Idete do toho? 

Zakladateľky Inciatívy Za zdravé domáce sladkosti sú mamky na materskej. Počas obdobia karantény, ktoré každý teraz zažívame sa rozhodli spríjemniť deťom aj rodičom čas strávený doma. Ku každej knihe Zdravé domáce sladkosti, ktorú si môžete objednať na ich stránke www.domacesladkosti.sk vám teraz pribalia krásny darček – kvalitnú silikónovú BPA free formu na žížalky spolu s dávkovačom zadarmo. Aby ste si mohli týchto farebných žížalákov urobiť doma hneď zajtra.

Prečítajte si aj ďalšie recepty:

Moja prvá šťavnatá jahodová torta od mamy

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár