Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Knižky, ktoré zaujmú a poučia vaše deti

Kníh nikdy nie je dosť.  Ponúkame naše knižné typy pre deti z portálu Čo dokáže mama. Portál okrem iného ponúka aj eshop s handmade výrobkami mamičiek. A teda…je z čoho vyberať.

Akčné ženy vyberajú:

Kde je môj domček

Krásne ilustrované  veršované detské leporelo Kde je môj domček pre tých najmenších, cca od 1,5 roka. Ponúka príbeh o stratenej myške, ktorá hľadá svoj domov.  Deťom ponúka  zaujímavé dialógy zo života zvieratiek. Nezabúda ani na výchovný moment, že netreba sa príliš vzďaľovať od rodičov, ale byť pri nich, na blízku. Veľmi zaujímavé sú aj otvory na každej strane, ktoré deti milujú a pridávajú knihe na atraktivite.

Banánová bábovka ľahko a rýchlo

Slušné správanie: V mojej izbe

Potrebujete pomôcť pri nekonečnom vysvetľovaní deťom, že je potrebné robiť si poriadok vo svojej izbe? Kniha V mojej izbe formou detského leporela otvára témy ako je ničenie hračiek, trhanie kníh, neporiadok v izbe, súrodenecká rivalita, samostatné spinkanie, kreslenie po stenách alebo ranné obliekanie. Je vhodná pre deti vo veku 2-4 rokov.

Malý cestovateľ – Európa

Majú vaše deti túlavé topánky? Radi cestujete ako rodina? Krásna kniha plná cestovateľských  príbehov malého Petríka, ktorý spolu so svojim psíkom spoznáva nové miesta. Kniha obsahuje ilustrácie z reálnych miest a foto skutočných pamiatok. V týchto časoch, keď nemôžeme cestovať, môžeme sa spolu s deťmi ponoriť do cestovania spolu s Malým cestovateľom. Hoci kniha nie je encyklopédia, má edukatívny charakter. Deti sa nielen zabavia, ale aj veľa naučia. Napr. kde leží Slovensko, čo je Koloseum a mnohé iné. Kniha je odporúčaná pre vek 4-12 rokov.

Planéta Zem sa usmieva

Chcete deťom ukázať dôležitosť správneho prístupu k zemi, ku svetu okolo nás? Že treba byť ohľaduplní k prírode a chrániť si ju?  Ideálna je práve kniha Planéta Zem sa usmieva pre deti vo veku od 3 rokov. Hovorí o planéte Zem, ktorá vysvetľuje deťom, kedy býva smutná a kedy sa usmieva. Úsmev jej vyčaruje, ak hrdinovia urobia niečo pre jej ochranu. Každý príbeh je zameraný na konkrétny pilier spôsobu života: reuse, refuse, recycle, reduce, rot (znovapouži, odmietni, recykluj, redukuj a kompostuj).

10 tipov ako zabaviť deti počas koronavírusu

Ela v divadle ŽIVOT – príbehy o jedinečných ľudských INAKostiach

Rozprávali ste sa už s deťmi o tom, že nie sme všetci rovnakí? Ak nie, kniha Ela v divadle Život je skvelým pomocníkom na otváranie tém ako sú Aspergerov syndróm, prílišná pedantnosť, prílišná naviazanosť detí na rodičov a opačne. Ide o rozprávkové skutočnosti alebo reálne rozprávky? Prečítajte a dajte nám vedieť.  Kniha chce poukázať, že každý z nás je jedinečný bez ohľadu nato, ako vyzeráme alebo ako sa cítime.

Moji ovocní a zeleninkoví kamaráti

To, že ovocie a zelenina je zdravie a prospešné, my dospelí vieme. Už to len vštepiť našim deťom a priblížiť im rozne druhy ovocia a zeleniny. Kniha Moji ovocní kamaráti pútavo oboznamuje deti s rôznym ovocím formou riekaniek, ktoré sa deti môžu učiť aj naspamať. K zelenine je takisto pútavo spracovaná kniha Moji zeleninkoví kamaráti. Je to perfektný typ aj na darček. Takéto typy kníh veru v knižniciach našich predkov nenájdeme.

Rikiho dobrodružstvá

Viete, na čo slúžia mačkám fúzy? Prečo majú mäkké vankúšiky na labkách? S láskou písaná kniha pre deti vo veku 4-9 rokov o kocúrovi Rikim s rovnomerným názvom Rikiho dobrodružstvá je plná humoru a bohatých ilustrácií. Predlohou je skutočný kocúr Riky, ktorý žije v autorkinej rodine. Na tvorbe sa podieľali aj deti, ktoré boli prvými čitateľmi rukopisu a chceli počuť príbehy o kocúrikovi.

Zanechaj nám svoj komentár