NAČÍTAVAM

Začnite písať

AKČNÉ TIPY MAGAZÍN RECEPTY

Strúhaný tvarohový koláč – ako na to?

Lucia Wagnerová
Share

Nájde sa tu milovník strúhaného tvarohového koláča? V tejto zdravej podobe ho určite musíte skúsiť! Pripravíte si ho jednoducho, a bez použitia rafinovaného cukru či bielej múky.

Suroviny (na 9 porcií):

Na cesto:

  • 280 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • 3 PL kakaa
  • 3 PL medu
  • 80 g masla
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 žĺtok

Na plnku:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 2 bielka1 žĺtok3-4 PL medu
  • kôra z 1/2 citróna
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 200 g malín
  • štipka soli

Postup:

Suroviny na cesto spolu poriadne rozmiešame. V prípade, ak sa príliš mrví, môžeme pridať zopár lyžíc vody (nechceme však, aby bolo príliš mokré).

Vzniknuté tuhšie cesto dáme do chladničky na 30-60 min.

V miske si najskôr vyšľaháme bielka so štipkou soli. Následne k nim pridáme zvyšné suroviny na náplň (okrem malín) a opatrne premiešame.

Kakaové cesto nastrúhame pomocou hrubého strúhadla. Polovicu cesta navrstvíme na spodok plechu vystlaného papierom na pečenie (22x22cm). Na kakaové cesto nanesieme plnku, uhladíme ju, posypeme malinami a nakoniec zvyšným, nastrúhaným kakaovým cestom.

Koláč pečieme 35 minút pri 175 stupňoch, kým nebude celý dopečený. Po odležaní v chladničke ešte viac stuhne.

Prečítajte si aj o tom, aké jedlá si pripravíte zo zemiakov

Lucia Wagnerová, autorka knihy Fit recepty

Tagy
Lucia Wagnerová
Lucia Wagnerová

Zakladateľka a autorka receptov a kníh: www.fitrecepty.sk

  • 1

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *