Máte chuť na sladké, ale nechce sa vám piecť? Vyskúšajte nepečený krémeš
Radi skúšate nové recepty, na ktorých si pochutná celá rodina? Oplatí sa otestovať nepečený krémeš, ktorý nie len dobre vyzerá, ale aj chutí. Ľahká nepečená dobrota s pudingom neostane dlho na stole.
Doba prípravy: asi 20 minút
Celkový čas prípravy: 50 minút
Vystačí na: asi 20 kusov
Prísady:
Na korpus:
- 3 balíčky sušienok
Na náplň:
- 800 ml mlieka
- 2 balíčky BB pudingu
- 5 zarovnaných PL cukru
- 3 žĺtky
- 3 bielky
- 3 zarovnané PL cukru
- 2 balíčky Šľahačky v prášku
- 300 ml mlieka
Milujete vianočku? Jednoduchý recept a rady blogeriek si zamilujete
Na potrenie:
- 1 balíček tmavej polevy
Ešte potrebujeme:
- alobal
- elektrický ručný šľahač
Príprava:
- Na prípravu korpusu rozložíme polovicu sušienok na podnos. Okolo sušienok upevníme niekoľkokrát preložený alobal o výške asi 10 cm, aby bol pevnejší.
- Na prípravu náplne nalejeme do väčšieho kastrólika mlieko. Pridáme BB puding, cukor a žĺtky a za stáleho miešania privedieme k varu a asi minútu povaríme. Odstavíme a zľahka vmiešame sneh s cukrom vyšľahaný elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Náplň rovnomerne nanesieme na sušienky a uhladíme.
- Šľahačku s mliekom vyšľaháme podľa návodu na obale a nanesieme na náplň a uhladíme. Na povrch naskladáme zvyšné sušienky a uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť. Potom odstránime alobal.
- Na potretie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a povrch krémeša rovnomerne polejeme.