Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Aký program vymyslieť deťom v lete? Skúste letnú detskú univerzitu, bude aj ako live stream!

Prihlasovanie na 18. ročník Detskej Univerzity Komenského (DUK) oficiálne odštartovalo a tento rok DUK predstavilo významnú novinku – vzhľadom na obmedzenia súvisiace s koronavírusom a zvýšenou potrebou bezpečnosti budú môcť deti absolvovať štúdium online prostredníctvom živého streamovania.

Detská univerzita umožňuje deťom spoznávať nové témy formou vysokoškolských prednášok.
Prednášajúcimi sú univerzitní profesori, docenti a vedeckí pracovníci, ktorí svoje prednášky vždy
prispôsobujú veku detí, tj. 9 až 14 rokov.

Na realizácii aktuálnej DUK 2020 live online spolupracuje Divadlo Aréna s IT spoločnosťou DATALAN, ktorá poskytla svoje know-how a deťom štúdium obohatí o online skúšobné testy, v ktorých si môžu otestovať novonadobudnuté vedomosti.

Ako to celé bude prebiehať?

Deti sa môžu na DUK prihlasovať cez www.duk.sk alebo www.dukonline.sk – po registrácii dostanú e-mailom svoj osobný kód, ktorý budú používať pri sledovaní prednášky aj online testovaní. Registrácia je otvorená až do 19. júla.

Prvá prednáška sa uskutoční v stredu 1. júla 2020 o 11 hod. a prednášať bude minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Mgr. Branislav Gröhling. Následne vždy v stredu o 11 hod. môžu deti v reálnom čase na www.duk.sk absolvovať ďalšie prednášky, a to až do 26. augusta.

Vo štvrtok bude zase na www.dukonline.sk sprístupnený skúšobný test, ktorý môžu vyplniť až do nedele daného týždňa a v pondelok sa dozvedia výsledky.

Absolventmi DUK 2020 live online sa stanú tí študenti, ktorí úspešne zvládnu aspoň 6 z 9 prednášok a testov.

Prečítajte si aj článok Učte deti, čo sami viete najlepšie

Špeciálny bonus

Okrem diplomov, ktoré získajú úspešní študenti, sú pre deti pripravené rôzne zaujímavé darčeky, napríklad prvých 340 prihlásených študentov bude mať možnosť získať tričko a rúško s logom DUK 2020. Odmenu pre deti pripravila aj spoločnosť DATALAN – škole, z ktorej sa prihlási najviac študentov, venuje smart hodinky a ich šťastného majiteľa vyžrebuje a odmení priamo riaditeľ ZŠ.

Okrem toho DATALAN tak ako každý rok zrealizuje aj vzdelávací IT workshop – aj ten však bude tento rok v online podobe a streamovaný bude na prelome júla a augusta.

„Nielen aktuálna situácia ale najmä digitálna doba kladú vyššie nároky na digitálne zručnosti a schopnosť zvládnuť možnosti aj nástrahy online sveta,“ prezradil Marek Paščák, generálny riaditeľ spoločnosti DATALAN. „Preto sme sa prostredníctvom IT workshopu rozhodli deťom poskytnúť cenné informácie.

Digitálni experti, online odborníci a cyber security expert z nášho tímu im prezradia, ako využiť všetko, čo digitálna doba ponúka, ale zároveň zostať v bezpečí.“ Z detí, ktoré absolvujú tento IT video-workshop, DATALAN odmení jedného študenta kvalitným notebookom.

Viac informácií o priebehu a podmienkach štúdia DUK 2020 live online sa dozviete www.duk.sk alebo www.dukonline.sk.

Zanechaj nám svoj komentár