Začnite písať

AKČNÉ TIPY

10 zaujímavostí o animovanom filme SCOOB!, ktorý prichádza do kín

Slovenské kiná práve teraz premietajú animovaný film SCOOB!, príbeh jedného z najobľúbenejších psích hrdinov z televíznych obrazoviek i filmových plátien.

Snímka, v ktorej bude musieť Scooby-Doo so svojimi kamarátmi zabrániť psej apokalypse a zachrániť svet, rozpovie aj to, ako sa skupina sympatických lovcov záhad spoznala, a predstaví ju celkom novej generácii divákov a diváčok.

Scoobyho mnohí poznajú zo seriálov či hraných filmov, tieto zaujímavosti o jeho najnovšej snímke však možno zaskočia aj skalných fanúšikov a fanúšičky!

– SCOOB! je prvým kompletne animovaným filmom o Scoobym, ktorý je určený pre kinodistribúciu.

– Film sa mal v našich kinách pôvodne objaviť 14. mája 2020, kvôli pandémii koronavírusu bolo jeho uvedenie najprv odložené na neurčito, neskôr pre Slovenskú republiku stanované na 23. júla 2020. V niektorých krajinách nebude do kín uvedený vôbec.

– Režisér Tony Cervone má dlhoročné skúsenosti s animovanými filmami a seriálmi, podieľal sa dokonca aj na réžii animácií vo filme Space Jam z roku 1996. (Pokračovanie kultového Space Jamu by malo prísť do kín v roku 2021!)

Prečítajte si aj rozhovor s Máriou Čírovou

– Dabingoví herci Marián Slovák a Miroslav Noga sa vo filme SCOOB! vrátili k úlohám Scoobyho a Shaggyho, ktorým prepožičali hlasy aj v obľúbenom televíznom seriáli. Okrem nich budú môcť diváci a diváčky počuť napríklad Táňu Pauhofovú, Daniela Fischera či Petra Kočiša.

– Réžiu slovenského znenia mal pod palcom Ján Strapec, známy ako raper Strapo. Predtým režíroval aj dabingy filmov Lego príbeh 2 či Pokémon Detektív Pikachu.
– V pôvodnom anglickom znení znejú z filmu hlasy Zaca Efrona, Willa Forteho, Amandy Seyfried, Giny Rodriguez, Marka Wahlberga či Jasona Isaacsa.

– Shaggyho skutočné meno je… Norville!

– Daphne má v jednej scéne filmu oblečený kostým Wonder Woman, hlavnej postavy ďalšieho filmu, ktorého uvedenie bolo kvôli pandémii odsunuté na neskôr. Wonder Woman 1984 by mala prísť do kín 1. októbra 2020.

– Vzducholoď Falcon Fury má vo filme posádku zloženú z 3 ľudí a 63 hologramov.

– Ak by film animovala iba jedna osoba, podľa vyjadrenia tvorcov by jej práca trvala neuveriteľných 22 rokov!

Trailer filmu:

www.youtube.com/watch?v=v-cOcKdiiM4

Zanechaj nám svoj komentár