Bezlepková orechová torta s gaštanovým krémom a brusnicami. Toto musíte vyskúšať!
Chcete si dopriať niečo nezvyčajné a potešiť najbližších? Ponúkame vám recept na bezlepkovú tortu s jemným tvarohovo-gaštanovým krémom a orechovým korpusom. Nikto jej neodolá.
Doba prípravy: asi 35 minút
Celkový čas prípravy: asi 65 minút
Vystačí na: asi 8 porcií
Prísady:
Na cesto:
- 5 vajec
- 140 g práškového cukru
- 2 balíčky Vanilkového cukru Dr. Oetker
- 160 g Zlatého klasu Originál Dr. Oetker
- 80 g mletých lieskových orieškov
- 1 ½ KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
Na krém:
- 200 g gaštanového pyré
- 250 g polotučného tvarohu
- 50 g práškového cukru
- 1 PL rumu
- 190 g brusnicového kompótu
Na ozdobenie:
- čerstvé alebo sušené brusnice
- sekané lieskové oriešky
- 2 stonky rozmarínu alebo lístky mäty
Okrem toho potrebujeme:
- 2 tortové formy (Ø 18 cm)
- elektrický ručný šľahač
Prečítajte si aj: Recept na maslové sušienky
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s orechmi a kypriacim práškom a zľahka vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút
- Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne prekrojíme.
- Na prípravu krému v mise vyšľaháme gaštanové pyré s tvarohom, cukrom a rumom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka.
Želáme vám dobrú chuť a podeľte sa s nami, ako sa vám recept podaril. Pridajte nám komentár alebo zašlite fotografiu na redakcia@akcnemamy.sk. Recept pre spoločnosť Dr. Oetker vytvorilo štúdio Medové motúzy.