NAČÍTAVAM

Začnite písať

AKČNÉ TIPY MAGAZÍN RECEPTY

Bezlepková orechová torta s gaštanovým krémom a brusnicami. Toto musíte vyskúšať!

Martina Novotná
Share

Chcete si dopriať niečo nezvyčajné a potešiť najbližších? Ponúkame vám recept na bezlepkovú tortu s jemným tvarohovo-gaštanovým krémom a orechovým korpusom. Nikto jej neodolá.

Doba prípravy: asi 35 minút

PODPORTE združenie Akčné ženy a podnikanie žien na Slovensku



Celkový čas prípravy: asi 65 minút

Vystačí na: asi 8 porcií

Prísady:

Na cesto:

  • 5 vajec
  • 140 g práškového cukru
  • 2 balíčky Vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 160 g Zlatého klasu Originál Dr. Oetker
  • 80 g mletých lieskových orieškov
  • 1 ½ KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker

Na krém: 

  • 200 g gaštanového pyré
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 50 g práškového cukru
  • 1 PL rumu
  • 190 g brusnicového kompótu

Na ozdobenie:

  • čerstvé alebo sušené brusnice
  • sekané lieskové oriešky
  • 2 stonky rozmarínu alebo lístky mäty

Okrem toho potrebujeme:

  • 2 tortové formy (Ø 18 cm)
  • elektrický ručný šľahač

Prečítajte si aj: Recept na maslové sušienky

orechy

Príprava:

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s orechmi a kypriacim práškom a zľahka vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra:        180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra:          stupeň 3

Doba pečenia: asi 30 minút 

  1. Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne prekrojíme.
  1. Na prípravu krému v mise vyšľaháme gaštanové pyré s tvarohom, cukrom a rumom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. 

Želáme vám dobrú chuť a podeľte sa s nami, ako sa vám recept podaril. Pridajte nám komentár alebo zašlite fotografiu na redakcia@akcnemamy.sk. Recept pre spoločnosť Dr. Oetker vytvorilo štúdio Medové motúzy.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *