Začnite písať

AKČNÉ TIPY

10 tipov na organizáciu detskej izby

Predtým, ako ste nemali deti, ste mali doma poriadok. Teraz? Všade ležia obrázkové knihy, plyšové zvieratká a lego, ktoré vždy ako naschvál skončia pod vašimi nohami…! Aj napriek tomu, že deti robia neporiadok, je možné vrátiť váš domov do organizovaného stavu. Chce to len trochu práce.

Ak chcete začať, postupujte podľa týchto trikov, ktorými pomôžete skryť hračky vašich detí. Váš domov bude čoskoro vyzerať ako zo škatuľky.

1. Využite lavičky

Úložné lavice – ako vidíte na obrázku nižšie – poskytujú štýlový a ľahký spôsob, ako schovať všetky hračky vašich detí. V dnešnej dobe má skoro každý predajca dekorácií solídne riešenie.

Ak chcete pridať úložný priestor do detskej izby tak, aby ho nebolo vidieť, zaobstarajte si nábytok, ktorý je dodávaný so zabudovaným úložným priestorom, navrhuje Caylin Harris a Laura Fenton z časopisu Parents Magazine. Dokonca aj niektoré stoličky a postele majú zabudované úložné priestory alebo zásuvky.

2. Používajte úložné jednotky vo svojich skriniach.

Čo je lepšie ako hračky za zatvorenými dverami? Aby ste svoj neporiadok udržali ukrytý, nainštalujte si do skrinky čo najviac zásuviek a políc, hovorí Elsa Elbert, majiteľka spoločnosti Composed Living, organizačnej poradenskej firmy v L.A.

„Môj najmladší syn má v skrini zabudovaných veľa zásuviek a nemá tak veľa oblečenia, takže jeho zásuvky v skrini používame aj na organizáciu hračiek,“ hovorí. „Ak navrhujete svoje skrine vo svojom dome na mieru, môžete zabudovať aj veľké zásuvky na skrytie detských hračiek. A tak možno ďalší nábytok už nebudete potrebovať.“

3. Často používané hračky ukladajte na nízke police.

Umiestnenie najčastejšie používaných hračiek vašich detí na spodné police slúži na dva účely. Po prvé, vášmu dieťaťu uľahčíte dosiahnutie svojich obľúbených vecí. A po druhé, skrátia sa minúty pri procese čistenia. Navyše, hračky na vyšších policiach zostanú dlhšie v lepšom stave.


4. Vyberte zodpovedajúce skladovacie kontajnery

Na odstránenie vizuálneho šumu v miestnosti je najlepšie držať sa skladovacích boxov. Skúste investovať do identických úložných kontajnerov, ktoré sa dajú na seba stohovať. Bez ohľadu na ich veľkosť, tvar alebo farbu, bude vaša izba vyzerať organizovanejšie a štýlovejšie – čo je inak v miestnosti plnej hračiek ťažké dosiahnuť.

5. Využite svoj priestor na stene

Neporiadok na podlahe iba pritiahne pozornosť, a vyzerá oveľa neorganizovanejšie, ako keď ho máte na stene. Pri ukladaní hračiek svojich detí sa spoľahnite na vertikálny priestor v ich izbe. Či už ide o policový diel alebo inteligentnú sériu háčikov, využitie priestoru na stene môže udržať hračky vašich detí pod kontrolou.

Prečítajte si rozhovor so speváčkou Mishou

6. Na ukladanie malých hračiek používajte sklenené poháre

Allie Holcomb King z HGTV navrhuje uložiť najmenšie hračky vašich detí do priehľadných zaváracích nádob na alebo do kuchynských fliaš, napr. od džemu alebo uhoriek. Aby ste to všetko pekne farebne prepojili, môžete ich ozdobiť štítkami alebo farebným papierom, alebo ich pokresliť farbami na sklo.

7. Použite koše na drevo a pletené koše

Okrem používania skladovacích boxov, ktoré sa zhodujú farbou, veľkosťou a tvarom, uchovávajte plyšové zvieratá a prikrývky v štýlových nadrozmerných košoch a drevených košoch. „Elegantné zásobníky na drevo sa zasunú pod moderný hrací stôl, fungujú však dobre aj položené voľne pri stene,“ hovorí King.

8. Vymedzte herný priestor v miestnosti

„Je dôležité vymedziť priestor, kde si deti môžu čítať, kresliť a hrať sa,“ povedala interiérová dizajnérka Meta Coleman pre Apartment Therapy. Ak svojim deťom doprajete ich vlastný priestor, pomôže im to udržať ich neporiadok v bezpečí, čím získate nakoniec oveľa väčší priestor na poriadok.

9. Investujte do vyvýšenej postele

Investícia do vyvýšenej postele s voľným priestorom pod ňou vám dáva príležitosť uložiť hračky, písací stôl alebo čokoľvek iné, čo môže spôsobovať neporiadok. Navyše, ak sa rozhodnete použiť závesy, budú všetky hračky skryté. Okrem toho, ktoré dieťa by nemilovalo zabudovanú pevnosť v posteli?

10. Vytvorte hrací stôl

Keď sa nabudúce rozhodnete investovať do nového konferenčného stolíka, ten starý nevyhadzujte. Namiesto toho ho použite na vytvorenie hracieho stola a priestoru na odkladanie košov. Kate Riley z Censational Style prišla vynikajúcim nápadom – pozrite, čo urobila s legom svojho syna…
Zdroj: bestlifeonline.com
Tagy

Zanechaj nám svoj komentár