Začnite písať

AKČNÉ TIPY RECEPTY

5 vychytáviek do kuchyne alebo ako vylepšiť občerstvenie pre návštevu

Na to, aby ste boli majstrom kuchyne, nemusíte kupovať desiatky kuchárskych kníh. Tieto tipy na vašich hostí urobia dojem pri akomkoľvek jedle a všetky ich zvládnete za pár sekúnd. Takže – vyskúšajte ich už tento víkend!

1. Urobte si vlastný olej

Do fľaše s olejom jednoducho pridajte do vetvičky rozmarínu, feferónky, čili papriky alebo cesnak a nechajte ich v ňom odležať najmenej 24 hodín (čím dlhšie, tým lepšie). Môžete pridať čokoľvek, čo sa vám páči, takže vyskúšajte svoje vlastné kombinácie a dajte svojmu kulinárskemu umeniu krídla.

2. Vyrobte si vlastné ochutené majonézy

Chcete do svojho sendviča niečo zvláštne? Chcete vylepšiť obyčajný dip alebo majonézu? Stačí do nej hodiť trochu korenia. Nasypte štipku kmínu alebo kari korenia alebo dokonca obyčajné čierne korenie do majonézy a rozmixujte ho. Vaši hostia zaručene zvolajú „wow!“

3. Ľahký dressing z jogurtu

Ak nemáte nič iné, len téglik bieleho jogurt,u stačí, keď do neho pridáte trochu posekanej pažítky, rozdrvený cesnak, soľ a korenie. Alebo si spravte jogurtové tzatziky zo šalátových uhoriek, 1-2 strúčikov cesnaku, citrónovej šťavy, soli a korenia. Ak máte k dispozícii kôpor, môžete vyskúšať ak kôprový dip.

Prečítajte si: 10 tipov ako si správne vybrať na kuracie mäso

4. Vymyslite si zálievku

Nákup v obchode je strata času. Vyrobte si vlastnú zálievku do šalátu s balzamikovým octom a extra panenským olivovým olejom a oživte ho pridaním estragónu, šalotky, zázvoru alebo koriandra. Alebo pridajte do olivového oleja citrónovú šťavu, cesnak, med a horčicu a ochuťte soľou a čiernym korením.

5. Osviežte si vodku

Pridajte kreatívnu prísadu podľa vášho výberu – figy alebo pomaranče, kávové zrná alebo kivi. Jednoducho nakrájajte ovocie, nahoďte ho do pohára a až po okraj naplňte vodkou. Čím dlhšie to necháte odležať (pár dní, týždeň, dokonca mesiac), tým viac príchutí získate.

Zanechaj nám svoj komentár