Začnite písať

INŠPIRÁCIE

Burzoblšák v septembri dáva veciam novú šancu

Po dlhej prestávke je Burzoblšák späť!

Pandémia koronavírusu zastavila uskutočnenie mnohých kultúrnych, spoločenských i komunitných podujatí. Jedným z nich bol aj mimoriadne obľúbený blší trh s názvom Burzoblšák. Práve táto burza si okolo seba vytvorila stabilnú komunitu, ktorej na pravidelnej mesačnej báze prinášala udržateľnú módu, pôvodné slovenské handmade výrobky, a v neposlednom rade pomoc najslabším. A to všetko s expresívnym apelom na ochranu nášho životného prostredia.

Dajte veciam druhú šancu

Aj keď Burzoblšák online fungoval aj v predošlom hluchom období, s uvoľnením opatrení sa organizátorom do hlavného mesta opäť podarilo priniesť platformu podporujúcu myšlienky „intentional living“, teda uvedomelého životného štýlu. Ten sa nevyhnutne spája so slow fashion a second hand módou, o ktorú na Burzoblšáku rozhodne nie je núdza. Mnohí sem prinášajú nevyužité či nepotrebné oblečenie z vlastnej skrine, vlastnoručne upravené oblečenie alebo pôsobivé handmade kolekcie. Buďte originálni a trendy v recyklovaných outfitoch od Burzoblšáku!

Podporte slovenskú výrobu

Podpora slovenských výrobkov, produktov a služieb je v čase krízy spôsobenej pandémiou extrémne dôležitá. Je to jeden z mnohých spôsobov, ako podporiť našu produkciu, vrátane podpory samotnej slovenskej ekonomiky. Ste stálym návštevníkom podobných akcií? V tom prípade určite viete, že na tomto blšáku môžete okrem vecí „z druhej ruky“ nájsť aj najrôznejšie produkty vyrobené v dielňach šikovných rúk Sloveniek a Slovákov. To sa týka aj občerstvenia v podobe domácich koláčov, sirupov, limonád, džemov či kávy.

Prečítajte si aj rozhovor s Máriou Čírovou

Nezištná pomoc sa cení dvojnásobne

Jednou z hlavných myšlienok Burzoblšáku je pomoc všetkým, ktorí našu pomoc potrebujú. Aj preto organizátori navrhli vlastnú kolekciu tričiek, hrnčekov či odznakov s logom Burzoblšáku. Celý zisk z predaja týchto produktov vždy putuje na podporu buď neziskovej organizácie, alebo inej inštitúcie zaoberajúcej sa pomoci zvieratám v núdzi. Inak to nebude v mesiaci september. Príspevok poputuje pre OZ útulok Skalica. No a všetky vyzbierané veci a oblečenie zase do domovov pre ľudí v núdzi na východné Slovensko.

Všetko v znamení zelenej

Ako sme už spomínali, cieľom toho podujatia je aj ochrana životného prostredia. Tá sa netýka len slow fashion, second hand a intentional living. Organizátori sa zo všetkých síl (a musíme napísať, že vskutku zdarne) snažia k celému podujatiu pristupovať v zásade s ich ekologickými princípmi a hodnotami.

Ponuka na Burzoblšáku je naozaj rozsiahla a nechýba jej rôznorodosť a jedinečnosť. Zakúpiť si môžete okrem oblečenia, doplnkov a handmade produktov aj platne, knihy, obrazy či starožitnosti.

Tešíme sa na vás netradične druhú sobotu v mesiaci september, v tradičnom čase od 8:00 do 14:00 hod. vo vonkajších priestoroch Základnej školy Drieňová 16 v Ružinove!

Viac informácií na facebook stránke Burzoblšák, instagramovej stránke Burzoblšák alebo webovej stránke www.burzoblsak.sk

Zanechaj nám svoj komentár