Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Dnes má káva svoj deň – oslávte ho v McCafé

McCafé

Dnes patrí deň káve. Prvý október sa totiž stal v roku 2014 Medzinárodným dňom kávy. Podľa rôznych slovenských prieskumov si až viac ako 3/4 Slovákov dopraje kávu každý deň. Mnohí z nás si bez nej dokonca nevedia predstaviť svoje ráno. Všetci priaznivci kávovej kultúry by to preto mali tento deň príznačne osláviť, a to lahodnými dúškami najkvalitnejšej kávy v najobľúbenejšej kaviarni Slovákov, McCafé.

Obľúbená káva Slovákov

Slováci v minulom roku určili, že kaviarenské časti McCafé v reštauráciách McDonald’s sú skutočne najobľúbenejšie v chuti zákazníkov. Dôkazom je ocenenie Najdôveryhodnejšia značka medzi kaviarňami, ktorú značka McCafé získala.

O obľúbenosti svedčí aj fakt, že od roku 2009, kedy bola v Trenčíne otvorená prvá kaviareň McCafé, vypili zákazníci takmer 20 miliónov porcií kávy. Aktuálne McDonald´s prevádzkuje 26 kaviarní McCafé v rámci Slovenska a za celý minulý rok zákazníci vypili viac ako 2,4 milióna porcií kávy!

Našu ponuku v kaviarenskej časti sa snažíme neustále prispôsobovať potrebám a požiadavkám našich zákazníkov. Naša jednotná značka kávy je preto aktuálne dostupná nielen v sieti našich McCafé kaviarní na Slovensku, ale zákazník si ju môže dopriať už aj pri objednávaní cez McDrive, či v rámci objednávky svojho obľúbeného menu priamo v reštaurácii. Ponuku sme rozšírili aj o rastlinné sójové mlieko vhodné do kávy, ktoré je skvelou voľbou pre tých, ktorí trpia laktózovou intoleranciou či dávajú prednosť vegánskemu spôsobu stravovania,“ hovorí Martin Gago, McCafé koordinátor pre SR.

káva

Kvalitná káva s pridanou hodnotou

Káva podávaná v McCafé je 100-percentná Arabika. Do kaviarní, ktoré sú súčasťou väčšiny reštaurácií pod zlatými oblúkmi McDonald’s, je dodávaná pod značkou Segafredo. Zrná tejto kávy sú pražené na vyššom stupni. Ide o takzvaný taliansky spôsob praženia, vďaka ktorému sa zvýrazní chuť a aróma kávy. Práve táto káva, ktorá je z jedného druhu zrna, je už zákazníkom od leta dostupná v rámci celej reštauračnej časti McDonald´s vrátane McDrive ponuky.

McDonald’s kladie pri káve dôraz aj na ekológiu. Na celý proces pestovania, zberu a spracovania kávy dohliada „zelená žaba“, ktorá je symbolom v piktograme nezávislej organizácie Rainforest Alliance. Jej úlohou je dohliadať a garantovať, že káva pochádza z plantáží, ktoré rešpektujú zásady ochrany životného prostredia, kvalitu produktov a udržateľného poľnohospodárstva, ktoré zaručujú dobré podmienky pre pracovníkov na plantážach i pre členov ich rodín.

Kaviarne McCafé ponúkajú viac ako desať kávových nápojov od espressa až po špecialitu, akou je Flatwhite. Mliečne nápoje je možné pripraviť aj z mlieka bez laktózy či po novom z rastlinného sójového mlieka. Špeciálnu, ale i celú ponuku z McCafé nájdete vždy na stránke McDonald’s.

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár