NAČÍTAVAM

Začnite písať

KUCHYŇA MAGAZÍN RECEPTY

Sýty jesenný hrniec s kelom a klobásou

Redakcia
Share
jesenný hrniec

Keď jeseň klope na dvere, môžeme siahnuť aj po sýtejších a výdatnejších jedlách. Ak nemáte veľa času na varenie, vyskúšajte uvariť všetko v jednom hrnci. V Nemecku majú pre to výraz “Eintopf”, čo je v našich končinách vlastne hustá polievka. Zahreje aj zasýti a umažete pri tom len jeden hrniec.

K receptu ma inšpirovali doobedňajšie práce v záhrade. Po zbere jabĺk a prerezávaní stromov v nepríjemnom vetre sme mali chuť na niečo teplé a výdatné. V chladničke ostalo pár načatých konzerv a v chlebníku sa na mňa pozeral domáci chlebík, ktorý už bolo treba dojesť. U nás sa zvyškami neplytvá.

PODPORTE združenie Akčné ženy a podnikanie žien na Slovensku



Čo potrebujeme:

  • 1 cibuľa
  • olej
  • 1/4 hlávky kelu
  • 1 konzerva kukurice
  • 1 konzerva červenej fazule
  • 1 konzerva drvených paradajok
  • 2-3 kusy klobásy
  • 1 červená paprika
  • 1 menšia cuketa
  • sladká mletá paprika
  • mletá rasca
  • sušený tymian
  • sušený cesnak
  • soľ, korenie
  • voda, kečup podľa potreby

Postup:

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a restujeme na oleji. Pridáme klobásu nakrájanú na kolieska, restujeme aspoň 5 minút. Pridáme kel, nasekaný na menšie kúsky, a pražíme aspoň 5 minút. Potom zmes zalejeme drvenými paradajkami, pridáme kukuricu a fazuľu. Dochutíme mletou paprikou, rascou, tymianom, cesnakom a podľa potreby osolíme a okoreníme. Zmes by mala mať hustotu redšej omáčky. Podľa potreby môžete priliať trochu vody. Ak polievku naopak potrebujete zahustiť, pridajte kečup. Vďaka nemu získa zaujímavú sladkastú chuť. Varíme aspoň 15 minút. Na záver pridáme nakrájanú červenú papriku a cuketu. Varíme ešte 15 minút, kým zelenina trochu nezmäkne. Podávame s pečivom.

Ak nemáte radi klobásu, alebo nekonzumujete mäso, môžete ho v polievke nahradiť tofu syrom alebo zemiakmi.

jesenný hrniec

Postup možno vyzerá náročnejšie, ale je to naozaj rýchlovka a keď vyskúšate, určite nebudete ľutovať.

Dobrú chuť!

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *