NAČÍTAVAM

Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE KUCHYŇA RECEPTY

Pohánka so zeleninou

Redakcia
Share
pohánka

Pohánka bola kedysi častou súčasťou jedálnička našich predkov. Pôvodne pochádzala z Mongolska a dobre sa jej darilo v oblasti Moravy. Dnes sa už na našom stole nevyskytuje tak často, čo je veľká chyba. V mojej kuchyni má však stále svoje čestné miesto.

Pohánka má podľa čínskej medicíny priaznivý vplyv na žalúdok a hrubé črevo. Rutín, ktorý obsahuje, posilňuje cievy a pomáha zlepšiť krvný obeh v rukách a nohách.

PODPORTE združenie Akčné ženy a podnikanie žien na Slovensku



Pripravuje sa podobne ako ryža. Vďaka jej neutrálnej chuti ju môžete využiť v slaných aj sladkých pokrmoch.

Pripravila som si pre vás inšpiráciu na kašu z pohánky so zeleninou, ktorú som použila ako prílohu k mäsu.

Čo potrebujeme:

250 g pohánky lámanky

1 šálka mrazenej zeleniny

1 cibuľa

olej

soľ, korenie

0,5 l vody alebo vývaru

pohánka

Postup:

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a orestujeme na troche oleja. Pridáme pohánku, ktorú sme prepláchli pod vodou. Podlejeme vodou alebo vývarom, osolíme a okoreníme podľa potreby. Privedieme k varu a poodkryté necháme odparovať za občasného miešania. Keď kaša začne hustnúť, pridáme mrazenú zeleninu a chvíľu ešte podusíme.

Môžeme podávať ako prílohu alebo samostatné jedlo v štýle rizota.

 

Tagy

Mohlo by sa vám páčiť

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Podobné články