NAČÍTAVAM

Začnite písať

DOJČATÁ INŠPIRÁCIE KUCHYŇA RECEPTY

Tekvicová polievka – hotová za 20 minút

Redakcia
Share
tekvicová polievka

Tekvica je skvelá jesenná plodina. Dá sa využiť na milión spôsobov, na slano aj na sladko. Najjednoduchšia príprava je určite v podobe polievky, ktorá prinesie trochu farby do pochmúrnych dní.

K tomuto receptu ma inšpirovala Kucharka ze Svatojánu, len som si ho trochu upravila, aby bola vhodná aj pre malé deti. 🙂

PODPORTE združenie Akčné ženy a podnikanie žien na Slovensku



Čo potrebujeme:

1/4 tekvice Hokkaido alebo maslovej

1 jablko

2 hrste červenej šošovice

trochu masla (82%)

1 l vody alebo zeleninového vývaru

1/4 ČL kurkumy

1/4 ČL sušeného zázvoru

1/4 ČL muškátového orieška

soľ, korenie

Príprava:

Tekvicu očistíme a nakrájame na menšie kocky. Spolu s nakrájaným jablkom ju orestujeme na troche masla. Podlejeme vodou alebo vývarom, pridáme šošovicu, koreniny, soľ a korenie. Varíme do zmäknutia tekvice, približne 20 minút. Na záver polievku rozmixujeme na krém. Môžeme servírovať s krutónmi alebo tekvicovými semienkami.

tekvicová polievka

Táto polievka je vhodná aj pre deti od 10. mesiacov bez prídavku soli a korenia. V prípade, že niektoré koreniny nemáte zavedené v jedálničku, stačí ich vynechať.

Tagy

1 Komentár

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *