Začnite písať

AKČNÉ TIPY

5 inšpiratívnych filmov, ktoré povznesú dušu

filmy

Kvôli aktuálnym opatreniam sme nútení tráviť viac času doma. Popri rôznych domácich či pracovných povinnostiach, môžeme tento čas využiť aj na príjemný filmový večer. Pripravili sme pre vás pár tipov na filmy, pri ktorých si určite oddýchnete, načerpáte pozitívnu energiu a dokonca sa zasmejete.

Posledné Vianoce (2006)

Georgia Birdová je predavačka, ktorá ale sníva o úplne inom, dokonalom živote. Jej plány sa náhle zmenia, keď jej diagnostikujú smrteľnú chorobu. Na splnenie svojich snov jej zrazu neostáva dosť času, preto sa rozhodne stihnúť toho čo najviac.

Filme je krásnou ukážkou toho, akú veľkú moc má „prvý krok“. My sami sa rozhodneme, kedy chceme začať žiť svoj vysnívaný život.

Predtým, ako sa ťa spoznala (2016)

Film vznikol na základe rovnomennej knižnej predlohy. Louise, večná optimistka, príde o prácu. Po sérii pohovorov dostane miesto asistentky Willa, ktorý po vážnej nehode skončil ochrnutý na vozíčku. Will je rozhodnutý so všetkým skoncovať, ale Louise ho chce presvedčiť, že má dať životu ešte jednu šancu.

Čokoláda (2000)

Možno je vám tento film známy. Vianne sa so svojou dcérou Anouk a jej imaginárnym klokanom prisťahujú do tradičnej francúzskej dedinky, kde sa nestretáva s príliš vrelým prijatím. Po tom, čo si otvorí čokoládovňu plnú sladkých pokušení, sa stáva tŕňom v oku miestneho šľachtica Reynauda. Film je krásnou snímkou o tom, ako malé nevinné sústo čokolády dokáže zmeniť človeka, ľudské vzťahy a aj celé mesto.

Amélia z Montmartu (2001)

Milá francúzska komédia s nádychom mágie. Sledujeme príbeh Amélie, ktorá si žije svoj obyčajný život servírky. Náhodou vo svojej kúpeľni objaví starú škatuľku pokladov, ktorú si tam ukryl predošlý obyvateľ bytu. Amélia sa rozhodne krabičku doručiť svojmu majiteľovi a pri sledovaní stôp stretáva aj svoju osudovú lásku.

Last Christmas (2019)

Keďže sa nám blížia Vianoce, tento výber zakončíme filmom, ktorý kypí vianočnou atmosférou a ozdobami. Pod všetkými tými trblietkami nás ale zaujal príbeh, ktorý skončí úplne inak, ako by ste čakali. Kate k sebe priťahuje snáď všetky problémy sveta. Hoci len pred rokom bojovala o svoj život, teraz sa cíti stratená a všetko jej je fuk. Až kým nestretne záhadného Toma, ktorý jej zmení pohľad na okolitý svet. Niekedy totiž, ani keď dostaneme v živote druhú šancu, nemusíme sa jej chopiť naplno, keď nevieme, ako na to.

Máte aj vy svoje obľúbené filmy, ktoré vám vždy pohladia dušu? Podeľte sa v komentári.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár