Začnite písať

RODIČOVSTVO TEHOTENSTVO

Špeciálne plienky pre špeciálne potreby predčasniatok

plienky

Dňa 17.11. si každoročne pripomíname Svetový deň predčasne narodených detí. Aktuálne sa už každé 11. dieťa na Slovensku rodí predčasne. Množstvo „predčasniatok“ sa počas posledných 15 rokov u nás zvýšil o viac ako 30 %. Týmto bábätkám sa už dlhodobo snaží pomáhať aj značka Pampers, ktorá spolupracuje s neonatologickými pracoviskami v rámci SR. Špeciálne vďaka spolupráci s OZ Malíček im Pampers prerozdelili už 100 824 Preemies plienok.

Špeciálne plienky pre špeciálne potreby predčasniatok

Pampers Preemies sú jedinečné plienky pre predčasne narodené bábätká, boli špeciálne vyvinuté v spolupráci s zdravotnými sestrami z novorodeneckých JIS oddelení, pretože bežné plienky pre novorodencov sú pre predčasne narodené bábätká príliš veľké a nevyhovujú ich potrebám. Plienky Pampers Preemies sú špeciálne navrhnuté aj pre tie najmenšie a najzraniteľnejšie detičky s váhou od 500 g do 2 300 g, pričom sa prihliada na tvar telíčka predčasniatok, aby im umožnili zdravý telesný vývoj a potrebné pohodlie. Pampers ich distribuuje v exkluzívnej spolupráci s dm drogerie markt a s OZ Malíček do neonatologických pracovísk a oddelení pôrodníc.

Pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí sme sa pozreli na to, koľko plienok Pampers Preemies sa podarilo rozdať predčasniatkam do slovenských nemocníc, kliník a zariadení za posledný rok – od júna 2019 do júna 2020. Výsledné číslo je 4464 balení = 100 824 ks, čo predstavuje niekoľko tisíc nerušených pokojných nocí pre malých predčasne narodených bojovníkov. Pomohlo sa tak približne 2800 predčasniatkam v deviatich nemocniciach.

„Chceme, aby každé predčasne narodené dieťa aj s jeho rodinou malo v zdravotníckom zariadení maximálnu podporu, pohodlie a kvalitnú starostlivosť. Som presvedčená, že dar od značky Pampers k tomu určite prispeje a zároveň uľahčí prácu zdravotným sestrám,“ povedala Mgr. Ľubica Kaiserová, prezidentka OZ Malíček.

Prečítajte si tiež ako OZ Malíček pomáha predčasniatkam a ich rodičom.

Slovensko v purpurových farbách

K tohtoročnému Svetovému dňu predčasne narodených detí je pripravených niekoľko aktivít – Slovensko sa zahalí do purpurovej farby a najväčšie slovenské dominanty sa rozsvietia symbolickou farbou predčasniatok. Rozsvietia sa napríklad Dóm svätej Alžbety a súsošie Immaculata v Košiciach, Nová budova Slovenského národného divadla v Bratislave, hodinová veža v Banskej Bystrici či mestská radnica v Bardejove. Spolupatričnosť tým, ktorých sa predčasný pôrod priamo alebo nepriamo dotýka môžete 17. novembra vyjadriť aj vy prostredníctvom výzvy #NaseSrdciaSuPurpurove. Mimoriadne zaujímavé aktivity na pomoc predčasniatok sa v Pampers Preemiers pripravujú aj na začiatok budúceho roka. O všetkom vás budeme informovať včas.

„Plienky Pampers sú dlhodobo synonymom pohodlia, ktoré je veľmi dôležité, aby mohli bábätká nerušene spať a rásť. Pri predčasne narodených deťoch je spánok pre  rast kľúčový, aby mohli bábätká čím skôr odísť z nemocnice do domáceho prostredia, tešiť sa so svojimi rodičmi a silnieť, aby z nich boli veľkí siláci – chlapci a dievčatká, pripravení objavovať svet. Robí nám radosť, že už niekoľko rokov môžeme podporovať lekárov a sestričky neonatologických oddelení pri ich starostlivosti o predčasniatka, ďakujeme a vzdávame hold za ich ušľachtilú prácu,“ hovorí Denisa Žideková, Associate Brand Manager Procter & Gamble.

 

Smútili sme za tým, čo sme ešte ani nemali

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár