Začnite písať

PR ČLÁNKY

Hra, ktorá prospeje celej rodine

hra puzzle

Keď premýšľame o hádankách, zvyčajne si pomyslíme na koníček, spôsob, ako tráviť čas a relaxovať. Pravda je, že okrem toho, že sa na chvíľu zabavíme, majú logické hry aj množstvo zdravotných výhod. Od pomoci pri rozvoji zručností, cez zlepšenie pamäti a nálady, až po prevenciu závažných chorôb u starších ľudí.

Ďalšie výhody nájdete v našom článku nižšie a možno zistíte, že práve krásne puzzle bude pre vás v tomto náročnom období hra a spôsob zábavy, ktorý spojí celú rodinu.

Precvičenie mozgu

puzzleSkladanie puzzle sa dá považovať za jednoduché mozgové cvičenie, pretože sa pri ňom precvičuje pravá aj ľavá strana. Pravá má na starosti kreativitu, emócie a intuitívne myslenie a ľavá strana je logická, objektívna a metodická.

Keď budete skladať puzzle, obe strany musia medzi sebou komunikovať a spolupracovať, čo zvyšuje kognitívne funkcie. Aj takéto jednoduché cvičenie mysle pomocou zábavnej hry pomáha predchádzať kognitívnym poklesom, teda poruchám mysle a správania.

Lepšie vizuálno-priestorové videnie

Pri skladaní klasických alebo moderných 3D puzzle vidíme rôzne kúsky, ktoré musíme umiestniť do väčšieho obrázka. Pravidelné vykonávanie tohto cvičenia nám dospelým a deťom pomáha zlepšovať naše priestorové uvažovanie a podporuje rozvoj fantázie a predstavivosti.

Väčšia pozornosť venovaná detailom

Pri riešení logickej hádanky vo forme puzzle, najmä ak sú jednotlivé časti veľmi podobné, je nevyhnutné venovať pozornosť detailom. Musíte trénovať oči, aby ste našli malé rozdiely vo farbách alebo tvaroch, ktoré vám pomôžu dokončiť obraz. Schopnosť zachytiť tieto malé detaily vám môže pomôcť vo všetkých aspektoch vášho života, najmä v práci, pretože, keď ste detailnejší a presnejší, kvalita vašej práce sa zlepší.

Preto si okrem lahodnej kávy, ktorá vás povzbudí, spríjemnite nasledujúce dni a sviatky s touto hrou a uvidíte, že to prospeje nielen vám, ale celej rodine. 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár