Začnite písať

AKČNÉ TIPY RECEPTY

Bambusový riad a jeho benefity pre deti

Jednou z najplodnejších a najrýchlejšie rastúcich rastlín na svete je bambus. Je schopná dosiahnuť zrelosť asi za štyri roky, v porovnaní s typickými 25 až 70 rokmi pre komerčné druhy stromov v USA.
Vedeli ste, že existuje viac ako 1 000 možných použití bambusu? Bambus je vlastne tropická tráva s rozsiahlym koreňovým systémom, ktorá má ročne priemerne štyri až šesť nových výhonkov, prirodzene sa dopĺňa. 
Dorastá do výšky 20 metrov alebo viac. Niektoré druhy bambusu dorastajú až meter za deň a je možné ich zberať každé 3 až 4 roky. Výsledkom je, že bambus je jedným z najudržateľnejších zdrojov prírody, pretože je prirodzene regeneračný.
Slovenská firma Bimbou prišla s novinkou – vyrába bambusový riad a doplnky pre deti. Vedeli ste, že bambusový riad je ideálny pre vaše detičky?
Aké sú jeho výhody?
  • ekológia – bambus sa pestuje bez použitia pesticídov alebo chemických hnojív. Bambusové vlákno je 100% biologicky odbúrateľné. Množstvo využití a výhod bambusu sa neustále zvyšuje, keď sa jednotlivci prikláňajú k ekologickým ekologickým produktom.
  • hmotnosť – misky z bambusu sú ľahučké a zvládne ich odniesť každé dieťa
  • nerozbitnosť – pri deťoch neustále hrozí, že rozbijú riad a keď a tak stane, nielenže prídete o svoj pohár alebo tanier,
  • vzhľad – keď sa deti pozrú na krásne vykrojenú misku v tvare zvieratka, určite im bude chutiť viac ako z obyčajného taniera.
  • ľahká údržba – ak sa miska zašpiní, ľahko ju vypláchnete vodou
  • hygiena – na rozdiel od iných antimikrobiálnych látok, ktoré vyžadujú chemickú úpravu, je bambusové vlákno prirodzene antimikrobiálne a nevyžaduje žiadne ďalšie škodlivé chemikálie.
Bambus je dokonalý voči jemnej detskej pokožke, pretože je prirodzene hypoalergénny a antibakteriálny. Zabraňuje zápachu, alergiám a podráždeniu pokožky.
Prečo by nemal byť rodič nadšený z tejto skvelej bambusového rady so všetkými pozitívnymi výhodami pre vaše dieťa a životné prostredie?

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár