Začnite písať

RECEPTY

Nestíhate variť? Zachráni vás táto rýchla hrášková polievka

polievka

Receptov na hráškovú polievku nájdete mnoho. No ak musíte rýchlo nakŕmiť niekoľko hladných krkov, treba ísť na istotu. Táto jednoduchá hrášková polievka vás určite nesklame. Vďaka krupicovým knedličkám aj dostatočne zasýti.

Suroviny:

1 balenie mrazeného hrášku

1,5 litra vody alebo zeleninového vývaru

2 vajcia

6 PL detskej krupice (približne 100-120g)

soľ, korenie

lístky čerstvej mäty

Postup:

Mrazený hrášok zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a privedieme k varu. Medzitým si v miske vyšľaháme vajcia s detskou krupicou. Vznikne nám polohusté cestíčko. Necháme ho odstáť, kým krupica natiahne ešte trochu vlhkosti. Keď hrášok začne vrieť, polievku odstavíme a rozmixujeme do hladka. Pred zmixovaním môžeme pridať pár čerstvých lístkov mäty, ktorá dodá polievke sviežu chuť. Ochutíme soľou a korením. Opäť vrátime na oheň a malou lyžičkou naberáme z krupicového cesta halušky, ktoré dáme variť do polievky. Halušky v polievke ešte trochu zväčšia svoj objem. Necháme prejsť varom, odstavíme a podávame.

polievkaPolievka je vhodná aj pre deti od 7. mesiaca, pokiaľ už majú v strave zavedený lepok. U detí do 12. mesiaca veku je vhodné vynechať pri varení soľ, korenie a vaječný bielok, nakoľko sa považuje za možný alergén. V takom prípade použite na halušky len vaječný žĺtok.

Ak dieťa nemá ešte v strave zavedený lepok, môžete polievku pripraviť s tzv. vaječnou hmlou. Do rozmixovanej polievky počas varenia vlejte 1 vaječný žĺtok a rozmiešajte. Doplňte troškou mletej rasce alebo feniklu. Obe korenia podporujú trávenie a pôsobia preventívne proti nadúvaniu.

K polievke sa výborne hodia napríklad tieto brokolicové fašírky.

Posilnite si imunitu týmito polievkami

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár