Začnite písať

RODIČOVSTVO ROZHOVORY

Lapkinn: Moja dcéra Lilien je chýbajúcim kúskom do mojej skladačky života

Blogerku a influencerku Lindu Babušík Adamčíkovú môžete na sociálnych sieťach poznať pod menom Lapkinn. Jej blog o móde a lifestyle ju v súčasnosti už plnohodnotne živí a prináša mnoho zaujímavých inšpirácií. Nedávno sa z nej stala akčná mama a materstvo si veľmi užíva.


1. Ako sa máš?

Napriek tomu, že tieto dni sú u nás veľmi rýchle a niekedy hektické, mám sa výborne. Všetci sme doma zdraví a to je pre mňa najdôležitejšie.

2. Koncom marca si sa stala mamou. Aký je to pocit?

Jednoznačne skvelý pocit! Myslím, že ešte lepší, ako som očakávala pred pôrodom a ako som si materstvo predstavovala.

3. Mala si bezproblémové tehotenstvo?

Som vďačná za to, že som patrila k ženám s bezproblémovým priebehom tehotenstva. Síce mi v tehotenstve diagnostikovali ochorenie štítnej žľazy a bola som často unavená, ale ja som to nevnímala ako komplikáciu, keďže mnohé tehotné ženy, žiaľ, trápia omnoho väčšie a horšie zdravotné ťažkosti.

4. Je materstvo také, ako si si ho predstavovala?

Aj na základe mnohých rečí a strašení okolia a iných som sa materstva miestami bála, ale realita je úplne iná. Túto životnú etapu považujem za omnoho krajšiu, lepšiu a jednoduchšiu, ako som si ju predstavovala. Samozrejme, vyskytnú sa aj náročnejšie a únavnejšie dni, ale pozitívne pocity a emócie z materstva u mňa vždy prevládajú.

5. Túžila si byť mamou odjakživa, alebo to prišlo až v určitom období?

Nikdy som sa nad tým nezamýšľala, ale myslím, že odjakživa som túžila byť mamou. Možno už od čias, keď som sa ako dieťa hrávala s bábikami. Vedela som v určitých životných etapách, že ešte nie je správny čas na materstvo, takže som sa doň vtedy nehrnula. No postupne to prišlo s perfektným načasovaním.

6. Doplň prosím vetu: „Byť mamou je úžasné, lebo…

..moja dcéra Lilien bola a je jednoznačne chýbajúcim kúskom do mojej skladačky života“.

7. Čo ťa tvoja krásna Lilien každodenne učí?

Viem, že to znie ako klišé, ale skrátka je to pravda. Každý deň ma učí byť lepším človekom. Aj vďaka Lily pracujem ešte viac ako dovtedy na svojich negatívnych vlastnostiach a snažím sa ich zmeniť, prípadne úplne odstrániť.

8. Vieš už teraz zhodnotiť, čo si pre ňu dopredu nakúpila a nebolo to vôbec potrebné?

Našťastie som rada, že išlo o minimum vecí, ktoré som Lily zaobstarala. Nakoniec sme ich využili len minimálne. K nim patria zavinovačky a perinky, ktoré Lilien odmietala od narodenia. Úplne ich neznášala a vtedy dokázala najviac plakať. Zatiaľ sme veľmi nevyužili ani látkové plienky a šatku na nosenie, ale pri nich ešte dúfam, že si k nim nájdeme s Lily cestu.

Lucia Kukurugyová: Ženy by boli šťastnejšie, keby sa nebáli byť úprimne k sebe a k svojmu okoliu

9. Na čo by podľa teba nemala zabúdať každá mama?

Nie som si istá, či je to univerzálna rada, ale budem vychádzať z vlastnej skúsenosti. Mne sa skvele osvedčilo tvrdenie – spokojná mama, spokojné dieťa. Akonáhle nie som v pohodovej nálade, alebo som v strese, vidieť to aj na Lily. Je zrazu mrzutá a plačlivá. Preto sa snažím byť neustále v pohode a byť dobre naladená. Stojí to veľa energie, ale neskutočne nám to obom pomáha a prospieva.

10. Si módnou blogerkou. Mala si k móde vzťah už od mala?

Vzťah k móde som mala od detstva. Hlavnú zásluhu má na tom mamina, ktorá pravidelne niečo šila, krásne sa obliekala a bola vždy dokonale upravená. Ona bola a je pre mňa perfektným vzorom v mnohých ohľadoch vrátane módy a vzťahu k svojmu vnútru a zovňajšku.

Prečítajte si tiež rady, ako by sa žena mala o seba starať počas materskej dovolenky.

11. V blogerskej sfére ťa poznáme pod menom Lapkinn. Prečo práve Lapkinn?

Lapkinn vzniklo z prezývky malého dievčatka, ktoré ma volalo Lapka. Z toho som neskôr vytvorila názov blogu Lapkin dressbox, ktorý sa časom zmenil na Lapkin. Keď mi s blogom a fotografiou začal pomáhať môj manžel Dominik, pridala som k tejto prezývke druhé Nko, teda LAPKINN.

12. Berieš blogovanie ako svoju prácu? Živíš sa tým?

Keď som začínala s blogom a sociálnymi sieťami, bolo pre mňa blogovanie ako také záľubou a mojím hobby. Po niekoľkých rokoch a s príchodom prvých platených spoluprác to začala byť moja práca. Som vďačná za to, že vďaka skvelým sledovateľom, ktorí ma sledujú, sú sociálne siete a blog prácou, ktorá ma plnohodnotne živí.

13. Aké predsudky majú podľa teba ľudia o blogeroch a influenceroch?

Ľudia majú často pocit, že blogeri a influenceri nič nerobia. Nechcem to teraz zovšeobecňovať, ale za seba môžem povedať, že to tak nie je. Za každou fotografiou či videom, ktoré „pošlem“ do online sveta, sa skrýva dlhý proces – od vymyslenia nápadu, cez prípravu a realizáciu, až po finálnu farebnú úpravu, či obsah. Na druhej strane nemám rada, keď sa niekto sťažuje, aká je práca blogera a influencera náročná, vyčerpávajúca a pod. Každý z nás si môže vybrať, čomu sa bude venovať a akú profesiu bude vykonávať. Ja si vážim a mám rešpekt pred každou prácou – prácou predavačky, prácou v továrni, prácou influencera…

14. Ako sa najradšej obliekaš?

Najradšej sa obliekam do outfitov, v ktorých sa cítim príjemne, dobre a sebaisto. Týmto pravidlom sa riadim stále.

15. Čo pre teba znamená móda?

Keď sa povie „móda“, predstavím si hru s kúskami oblečenia, ktoré môžem kombinovať na veľa spôsobov. Tiež si predstavím možnosť vyjadriť svoj názor alebo postoj prostredníctvom rôznych symbolov či detailov. Zároveň je pre mňa móda aj únikom z reality a od každodenných problémov.

16. Ako by si charakterizovala svoj štýl?

Určite ho neviem zadefinovať len jedným slovom. Som módny chameleón – raz mám náladu na elegantný outfit, inokedy sa oblečiem extravagantne, ďalší krát zase minimalisticky a viem, čo sa mi hodí a čo absolútne nie. Do môjho štýlu vždy patrili a aj budú patriť rôzne pokrývky hlavy – od klobúkov, čiapok, šatiek, čeleniek a pod.

17. Doplň prosím vetu:“ Ženy by sa mali obliekať tak, aby…“

…sa v prvom rade cítili dobre, príjemne a sebaisto.

18. Ovplyvnilo tvoje materstvo to, ako sa obliekaš?

Materstvo ovplyvnilo moje obliekanie v tom smere, že som si definitívne zadefinovala svoj štýl obliekania, čo mi pristane a čo naopak vôbec nie.

19. Stáva sa z módnej blogerky, ak sa stane mamou, automaticky mama blogerka?

Nemusí to byť pravidlo. Snažím sa o to, aby aj naďalej prevládala na mojom profile móda a fashion inšpirácie, a až potom lifestyle, vrátane mama tipov.

20. Aké je tvoja najobľúbenejšia farba?

Mám veľmi rada púdrovo ružovú farbu. Avšak každú sezónu mám iného favorita medzi farbami. Počas tohtoročnej jesene to boli nude odtiene a aj black&white.

21. Aké tri módne kúsky by mala mať v šatníku každá žena?

Určite kvalitné kúsky – dobre padnúce džínsy, bielu košeľu a klobúk/pokrývku hlavy, ktorá žene pristane.

22. Ak platí, že oblečením sa snažíme niečo o sebe vyjadriť, čo svojím štýlom zdieľaš ty?

Snažím sa zdieľať myšlienku, že jeden kúsok vieme nosiť na veľmi veľa spôsobov. Móda je hra a treba sa s oblečením hrať a nie iba bezhlavo nakupovať nové veci.

23. Aká je tvoja obľúbená slovenská značka oblečenia?

Mám viacero obľúbených slovenských značiek oblečenia a doplnkov. Aktuálne u mňa vedú kúsky oblečenia od Kura collection, Mamiky, Ā la Magdalena, Studio Loungewear, Significant a mnohé ďalšie.

24. Aké je tvoje obľúbené jedlo?

Jednoznačne pizza, no milujem aj ázijskú kuchyňu.

25. Existuje nejaké zahraničné mesto, kde by si si vedela predstaviť svoj život?

Napriek tomu, že mám rada cestovanie a mám viacero obľúbených zahraničných miest, vždy som chcela žiť a bývať na Slovensku.

26. Ako rada relaxuješ?

Zbožňujem relax vo wellness, pri dobrej hudbe, s blízkymi…

27.  Žijeme momentálne náročnú dobu. Naučilo ťa toto korona obdobie niečo? Vnímaš aj pozitíva?

Áno, naučilo ma viacero vecí. Vďaka nemu si ešte viac vážim zdravie, moju najbližšiu rodinu a blízkych a každodenné „samozrejmosti“, ktoré samozrejmosťami vždy nie sú.

28. Kedy sa cítiš najšťastnejšie?

Najšťastnejšie sa cítim, keď som v spoločnosti mojej rodiny a blízkych.

29. Momentálne si na materskej dovolenke. Máš plán, kedy sa vrátiš do práce, alebo tomu nechávaš voľný priebeh?

Áno, mám plán, ale uvidím, či sa mi ho podarí zrealizovať.

30. Si hovorkyňou UPJŠ. Čo ťa na tejto profesii najviac baví?

Najviac ma napĺňa samotná komunikácia – s médiami, so študentmi a pod. Ako hovorkyňa som mala na starosti aj sociálne siete univerzity, takže aj táto činnosť ma veľmi bavila.

31. Doplň prosím vetu: „Ženy by si zaslúžili, aby…“

…boli rešpektované a mali rovnaké práva ako muži v každej oblasti celospoločenského života.

32. Akú najlepšiu radu do života si dostala?

Takýchto rád a slov bolo viacero. V poslednej dobe mi veľmi pomáha veta, aby som vždy konala podľa svojej intuície.  

Lapkinn môžete sledovať na jej Instagrame a blogu.

Dá sa v rozhovore položiť až 32 otázok? Prišli sme na to, že aj keď sa zdá, že nie, ide to. My mamy sa vieme totiž rozprávať celé hodiny. Okrem detí máme svoju prácu a veľa iných aktivít. Sme akčné, rozlietané a okrem toho sme aj ženy a manželky. Systém rozhovorov #32otazokpre je jasný: 32 otázok pripravených na telo pre každú akčnú mamu. Tá by mala odpovedať bez veľkej prípravy, môže odpovedať jednoslovne, či dokonca otázku odmietnuť. 32 otázok bude ale vždy položených.

 

Tagy
Barbora Jelinek

content creator, copywriter, @akcnemamy, @prezdraviezeny, influencer

  • 1

Zanechaj nám svoj komentár