Začnite písať

ROZHOVORY

Najat Bakkal: Odporúčam uistiť sa, že milujete svoju prácu

„Som človek, ktorý občas ide za svojimi snami príliš rýchlo.“ Týmito slovami sa charakterizovala Najat Bakkal, úspešná žena z Holandska, ktorá podniká v oblasti krásy na Slovensku. Je majiteľkou úspešného salónu Hairless. Aké služby tento salón ponúka? Ako vníma Najat akčné ženy? Ako zvláda starostlivosť o firmu aj o domácnosť s dvomi deťmi? Čítajte v našom rozhovore.

Na Slovensku ste už desať rokov. Čo bolo za ten čas od roku 2010 najťažšie?

Posledných desať rokov na Slovensko bolo skvelých. Najťažšou vecou zatiaľ bolo pre mňa otvorenie salónu na novom mieste. Toto bolo obzvlášť ťažké, pretože som nehovorila plynule po slovensky. Musela som vybaviť veľa papierovačiek, vrátane osobných návštev úradov kvôli povoleniam pre zmenu sídla salónu. Naučiť sa všetky pravidlá a zákony, ktoré tu platia bolo pre mňa veľmi stresujúce. Ale na koniec s veľkou pomocou ľudí okolo mňa, a tiež paní z úradov, sa mi to všetko podarilo.

Učíte sa aj po slovensky?

Áno, chodila som na hodiny slovenčiny. Zistila som však, že najlepšie sa jazyk naučím, keď sa rozprávam so Slovákmi. Hoci kvôli tomu musím často vyjsť z mojej komfortnej zóny, stojí to zato. Viem, že sa takto naučím najviac.

Ste matkou dvoch detí. Ako zvládate vybalansovať prácu a rodinu? Máte nejaké osvedčené triky, ktoré by ste odporúčali aj ostatným ženám?

Mám manžela, ktorý ma veľmi podporuje. Veľa mi pomáha s prácami okolo domu a s deťmi. Môj tip pre pracujúce ženy: „Keď nie ste v práci, nerobte nič do práce”.

Ja osobne sa doma naozaj snažím odložiť prácu bokom a dávam deťom sto percent svojho času a energie. Odporúčam uistiť sa, že milujete svoju prácu. Ja verím v to, že šťastná mama rovná sa šťastné deti.

Prečítajte si aj rozhovor s Nikola Rafaj: Moje torty sú farebné, chutné a jedinečné, také, aký je aj môj život

Prezraďte, o aké služby majú najčastejšie ženy záujem? Aké oblasti odchlpenia sú najžiadanejšie?

Veľmi populárna je oblasť bikín a podpazušie. Ide o miesta, ktoré si ľudia holia pravidelne. Opakovane ich to jednoducho nebaví. Z častým dôvodom býva aj skutočnosť, že klasické holenie často vyvoláva podráždenie pokožky, čomu sa vie človek profesionálnou starostlivosťou vyhnúť.

S akými požiadavkami chodia muži do salónu?

Muži tvoria okolo desať percent našich klientov. Našim cieľom je, aby toto číslo rástlo. Verím, že muži by si naše ošetrenia obľúbili, ale nerozmýšľajú nad touto alternatívou.

Najobľúbenejšie ošetrenie medzi mužmi je ošetrenie chrbta. Na toto ošetrenie chodí až polovica mužov. Medziročne aj tu však evidujeme nárast. Druhým najobľúbenejším ošetrením je ošetrenie hrudi a brucha, na ktoré chodí okolo 15% mužov.

Sú muži citlivejší na vnímanie bolesti viac ako ženy? Vnímate rozdiel?

Ako som spomínala, muži prichádzajú najčastejšie na ošetrenie chrbta, čo je najmenej bolestivá časť, takže sa mi odpovedá ťažko. Vo všeobecnosti však väčšina mužov to v našom salóne zvláda veľmi dobre. 🙂

Ktorá metóda je najmenej bolestivá, a ktorá naopak najviac?

Laserom je najbolestivejšia oblasť bikín, hlavne niekoľko prvých sedení, kedy sú chĺpky naozaj hrubé. Keď sa chĺpky stenčia, je to už oveľa lepšie. Elektrickou ihlou je najbolestivejšia horná pera. Možno to prirovnať k pupienku nad perou, ktorý musí byť vytlačený. Stehná a chrbát sú naopak najmenej bolestivé. Vo všeobecnosti sú tam chĺpky najjemnejšie a pokožka najmenej citlivá.

Má zmysel odchlpovanie aj svetlých chĺpkov? Alebo služby využívajú skôr ľudia s tmavším ochlpením?

Vždy je väčší problém odstrániť svetlé chĺpky. Ako špecialisti na odstraňovanie všetkých typov chĺpkov sa neustále obzeráme po najlepších metódach. Máme elektrickú ihlu, ktorá odstraňuje biele a blond chĺpky, ale s elektrickou ihlou je potrebné odstrániť každý jeden chĺpok zvlášť. Tento spôsob je časovo veľmi náročný. Túto metódu odporúčame najmä na menšie miesta ako horná pera, brada alebo linea alba. Práve sme tiež zakúpili nový stroj, ktorý sľubuje ešte lepšie výsledky s bledými chĺpkami, takže aktuálne starostlivo sledujeme výsledky.

Prečítajte si aj rozhovor s Janou Cingalovou: Mám rada proces tvorby niečo nového

Čo si predstavíte pod pojmom akčná žena?

Ženu, ktorá vie, čo chce a je dosť sebavedomá na to, aby si za tým išla.

Aké máte najbližšie ciele / plány so salónom Hairless? Plánujete sa rozširovať aj do iných miest na Slovensku?

Tento rok sme mali veľké plány. Chceli sme otvoriť druhý salón v Prahe, ale kvôli situácii s Covid-19 sme tieto plány museli zatiaľ pozdržať. Všetko mám ale pripravené a akonáhle sa situácia zastabilizuje, a my sa vrátime do normálu, som pripravená začať.

Čo vás drží nad vodou v ťažkých a náročných obdobiach?

Myslím na veci, za ktoré som vďačná. Verím, že akokoľvek náročne to vyzerá, vždy je tu niečo, za čo byť vďačný. S týmto pozitívnou mysľou sa môj mindset hneď zmení na taký, ktorý hľadá riešenia. Snažím sa vždy, z každej stresujúcej situácie, vytiahnuť to najlepšie.

Ako by ste charakterizovali akčnú ženu Najat Bakkal?

Som človek, ktorý občas ide za svojimi snami príliš rýchlo. V posledných rokoch, najmä počas tých s deťmi, som sa naučila, že veci občas nejdú tak, ako som dúfala alebo plánovala. To ma naučilo, že všetko má svoj čas a miesto. Takže teraz viem, čo chcem, ale nebežím za tým. Napíšem si to do môjho denníka a nechám možnosti a spôsoby, aby prišli za mnou.

foto: zdroj N.B.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár