NAČÍTAVAM

Začnite písať

AKČNÉ TIPY RECEPTY Vianoce

Máte chuť na slanú chuťovku? Vyskúšajte syrové muffiny s paradajkami a bazalkou

Redakcia
Share
muffiny

Koniec roka je typický rôznymi prípravami osláv príchodu roka nového. Každý sa chce pred návštevou blisnúť chutnými drobnosťami, ktoré ozvláštnia sviatočný stôl. Muffiny síce nepatria k tradičnému vianočnému či novoročnému pečivu, ale skúste im dať šancu v slanej variante, ktorá vás určite nesklame. 

My sme si pre vás pripravili recept na syrové muffiny so sušenými paradajkami a bazalkou. Pokiaľ však tieto suroviny doma nemáte, hravo si ich ozvláštnite napríklad aj kúskami šunky, či kukuricou a hráškom.

PODPORTE združenie Akčné ženy a podnikanie žien na Slovensku



Suroviny:

  • 350 g strúhaného tvrdého syra
  • 250 g hladkej špaldovej múky (môže byť aj obyčajná polohrubá)
  • 250 ml mlieka
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 60 g roztopeného a vychladnutého masla
  • 2 vajcia
  • 6 ks sušených paradajok v oleji
  • čerstvá a sušená bazalka
  • 1 strúčik cesnaku (možno vynechať)
  • soľ, korenie

Postup:

Paradajky si nakrájame na menšie kúsky, čerstvú bazalku si nasekáme na drobno. Syr, múku, mlieko, vajcia dáme do misky, pridáme rozpustené maslo, prášok do pečiva, trošku soli a korenia (so soľou opatrne, pretože syr je sám dosť slaný), nastrúhaný cesnak, nakrájané paradajky a 1 čajovú lyžičku sušenej bazalky a čerstvú bazalku.

Vymiešame cesto, ktoré má hustejšiu konzistenciu. Cesto dáme do formičiek na muffiny a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch Celzia približne 20 minút.

Pred pečením môžeme muffiny posypať makom, sezamom alebo tekvicovými semienkami.

Chuťovky, ktoré si radi pripravíte nielen na Silvestra

 

Tagy

Mohlo by sa vám páčiť

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *