Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE RODIČOVSTVO

NiniNana – Slovenčina hrou učí hravo tých najmenších

V aktuálnej situácii sa edukácia pomaly presúva do online sveta. Okrem žiakov základných škôl sa to týka aj tých najmenších v materských školách. Túto vekovú kategóriu je niekedy ťažké zaujať a sústrediť ich pozornosť na učenie. S tým môže rodičom pomôcť nová aplikácia, ktorá učí deti nové slová v sprievode prefíkanej líšky a múdreho zajačika. Aplikácia je určená pre deti od 2 do 6 rokov, je bezplatná k stiahnutiu a bez reklám.

Učenie pre deti ešte nikdy nebolo takéto zábavné. V aplikácii si Občianske združenie Ahojte v spolupráci s digitálnou agentúrou 22MEDIA pripravili sériu zábavných a náučných hier, ktoré zaujmú deti hneď na prvýkrát. Jazyková vzdelávacia aplikácia s názvom NiniNana – Slovenčina hrou je primárne určená pre deti vo veku od dvoch do šiestich rokov ako prostriedok na výučbu primárneho alebo aj cudzieho jazyka.

Názvy zvieratiek sú spestrené vo forme skladačiek, predmety v domácnosti a kúsky oblečenia tiež čakajú na vhodné zaradenie. Názvy ovocia a zeleniny sa deti naučia vďaka výrobe lahodnej šťavy a jemnú motoriku zapoja pri pukaní balónov tých správnych farieb alebo pri určení správneho ročného obdobia. Pri splnení jednotlivých úloh v hrách dostanú detičky za odmenu hviezdičky.

„V sprievode zvieratiek Nini a Nana sa detičky naučia celkovo až 200 slovenských slovíčok jednoducho a zábavnou formou. Aplikácia je vystavaná podľa znalostí škôlkarov, ale siahnuť po nich môžu aj staršie deti, pre ktoré slovenčina nie je materinským jazykom. V budúcnosti preto chceme priniesť svet NiniNana, popri slovenskom a maďarskom jazyku, aj v iných jazykových mutáciách,“ povedal o aplikácii manažér projektu, Jozef Múcska.

Slovenčina hrou je aplikácia bezplatná, bez reklám a vznikla aj vďaka Férovej nadácii od O2. Vďaka tomu je dostupná pre všetky mobilné zariadenia (mobily, tablety, notebooky, chromebooky a pod.) na báze Androidu aj iOS. Cennou pomôckou môže byť aj pre pedagógov, nakoľko jej desktop verzia je dostupná aj pre interaktívne tabule, stolové počítače a notebooky, tak svoje miesto bude mať aj v materských školách, centrách voľného času alebo jazykových školách. Edukačné videá so zvieratkami Nini a Nana sú dostupné aj na Youtube kanáli projektu, pričom postupne naň bude pribúdať aj ďalší obsah.

Nakoľko je NiniNana komplexným projektom, tak náučná jazyková aplikácia je obohatená aj o bezplatne dostupnú webovú stránku s pestrým edukačným obsahom. Na stránke www.nininana.sk sú pripravené kreatívne videá z originálnej tvorby, omaľovánky na vytlačenie, rozprávky, básničky, riekanky a detské pesničky na zábavu pre menších i väčších. Pre rodičov je dostupný aj blog a sociálne siete s cennými radami pre zábavu detí, edukáciu a rodinný život, pričom obsah na týchto platformách sa postupne rozširuje.

Aplikácia a celkovo svet NiniNana ponúka rozumne využitý čas pred tabletmi aj pre najmenších, vďaka čomu môžu tieto znalosti etablovať aj do každodenného života. Dostupné rozšírenia na webe zabavia rodičov a budú cennou pomôckou aj pre pedagógov v materských školách.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár